Társoldalunk:

Berger: Vettel a Racing Pointtal a 2. helyért küzdene a bajnokságban

2020.07.25. 18:56

Gerhard Berger úgy véli, Sebastian Vettel ismét felszabadultan versenyez, és meg akarja mutatni a Ferrarinak, hogy rosszul döntöttek, amikor nem hosszabbítottak vele szerződést. A tízszeres futamgyőztes szerint a német pilóta a Racing Pointtal ott lenne a világbajnoki élmezőnyben.

Sebastian Vettel F1-es jövője körül még mindig rengeteg a kérdőjel, hiszen a négyszeres világbajnok elmondása szerint még maga sem tudja, hogy mit fog tenni. Vélhetően lesznek ajánlatai, de kérdés, hogy az érdeklődő csapat mennyire versenyképes. Ami biztos, hogy a Ferraritól idény végén távozik, és Gerhard Berger úgy véli, ennek köszönhetően a tavalyihoz képest idén egy másik Vettelt látunk.

Berger úgy véli, Vettel az idei szezonra teljesen kicserélődöttForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Bryn Lennon

„Sebastian újra felszabadulttá vált, mintha bizonyítani akarna a Ferrarinak, hogy hatalmas hibát követtek el, amikor nem hosszabbítottak vele – nyilatkozta a 210 F1-es futamot teljesítő, és abból 10-et megnyerő expilóta az F1-Insidernek. –

Emellett a rossz autó miatt már győzelmi kényszer sincs rajta. Magyarországon ismét megmutatta a régi énjét, Leclerc-nek pedig esélye sem volt [vele szemben].”

Az elmúlt hetek fejleményei alapján a legnagyobb esély talán arra mutatkozik, hogy Vettel a Racing Pointhoz igazol, ebben az esetben pedig azt tűnik valószínűbbnek, hogy Sergio Péreznek kell átadnia a helyét. Berger szerint a silverstone-iak sokkal jobban állnának, ha a 33 éves versenyzőt már idén a soraikban tudnák.

„Semmi bajom nincs Sergio Pérezzel és Lance Stroll-lal, de Sebastian Vettel a második helyért harcolna az egyéves Mercedesszel” – utalt arra, hogy a Racing Point lényegében lemásolta a tavalyi W10-est. Természetesen ezt nem lehet bizonyítani, de az tény, hogy a 60 esztendős egykori versenyző jól ismeri Vettelt, hiszen 2006 és 2008 között annál a Toro Rossónál volt résztulajdonos és csapatfőnök, melynek színeiben a német pilóta másfél szezont teljesített.

Ami a Racing Pointot illeti, a jövőre Aston Martinként induló istálló Ausztriában a harmadik, hazánkban pedig a második erőnek tűnt,

ehhez képest három verseny után csak a 4. helyet foglalja el a konstruktőri tabellán. Pilótái ráadásul még egyszer sem álltak dobogóra, miközben ez már a Ferrarinak és a McLarennek is sikerült.

Az osztrák expilóta úgy véli, nemcsak Vettel, hanem a Racing Point is jobban járna, ha ő ülne a rózsaszín autóbanForrás: AFP/Joe Klamar

Vettel korábban leszögezte, csak versenyképes csapatban szeretné folytatni pályafutását, kérdés, hogy a Racing Point az marad-e. A fejlesztések jelentős részének befagyasztása miatt 2021-re vélhetően nem sokat változik az erősorrend, kivéve akkor, ha a silverstone-iak fékhűtőjét szabálytalannak minősítik. Persze könnyen lehet, hogy a négyszeres világbajnok már 2022-ben, az új technikai szabályok bevezetésének évében gondolkozik, de az akkori erőviszonyokat jelenleg még lehetetlen megjósolni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK