Mick Schumachernek fejlődnie kell a Forma-1-be kerüléshez

Forma-2, Magyar Nagydíj, Mick Schumacher, Prema
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 19: Mick Schumacher of Germany and Prema Racing (20) drives during the sprint race of the Formula 2 Championship at Hungaroring on July 19, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Mario Renzi - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke nem csinál titkot abból, hogy Mick Schumacher számára nagyon fontos az idei szezon a jövője és a Forma-1-be kerülése szempontjából. A Scuderia versenyzői akadémiáját erősítő pilóta sorsa az idény második felében dőlhet el.

Mick Schumacher az idén pályafutása második szezonját teljesíti a Forma-2-ben, a várakozások szerint pedig jövőre akár már a Forma-1-ben is bemutatkozhat. A Ferrari versenyzői akadémiájának tagjaként a logikus csapat a debütálásra az Alfa Romeo lenne, amely istállónak egyik üléséről a Ferrari határozhat. Micknek azonban előbb be kell bizonyítania az F2-ben, hogy a Scuderia növendékei közül ő az érdemes arra, hogy lehetőséget kapjon az F1-ben.

A Hungaroringen mindkét futamon dobogóra állt Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Mario Renzi - Formula 1

Az idei szezon nem indult a legjobban Michael Schumacher fiának, aki a szezonnyitón a második helyen haladva hibázott, és végül csak a 11. helyen ért célba. A másnapi sprintfutamon a hetedik helyen rangsorolták. A második fordulóban már jobban kijött neki a lépés, az esős főversenyen negyedik lett, centikkel lemaradva csak a dobogóról, a sprintfutamon azonban óriási balszerencse érte: dobogós helyen haladva bekapcsolt autójában a tűzoltó készülék, így kénytelen volt feladni a küzdelmet.

A Hungaroringen aztán végre a szerencse is mellé szegődött, mindkét futamon a harmadik helyen intették le.

Ha pedig pusztán a teljesítményét nézzük, az talán még jobb is, mint azt az eredményei tükrözik,

a poroltós eseten kívül ugyanis az időmérő edzéseken is többször jött ki számára rosszul a piros zászlós megszakítás, a magyarországi főversenyen pedig az élmezőnyből indulók által választott taktikával ő érte el a legjobb eredményt, a hátrébbról rajtoló, fordított stratégiát kockáztató pilóták ellen azonban nem volt ellenszere, annyival jobbnak bizonyult az a taktika.

A hungaroringi sprintfutamon Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Clive Mason - Formula 1

Mick jelenleg a 4. helyen áll a pontversenyben, pechére azonban két Ferrari-akadémista, Callum Ilott és Robert Shwartzman is megelőzi, utóbbi előnye az első helyen ráadásul igen tetemes vele szemben.

Ami a superclicenc-pontokat illeti, az F1-es bemutatkozáshoz kellő 40 ponthoz már egy összetett hatodik hely is elég lenne, a Ferrarinál ez azonban aligha ütné meg a mércét.

Mattia Binotto, a Scuderia csapatfőnöke elégedett a 21 esztendős versenyzővel, ugyanakkor nem tagadja, hogy az idei szezonban nyújtott produkciójától függ a Forma-1-es bemutatkozása.

„Szerintem Mick egyértelműen jól teljesít, sokkal jobban, mint tavaly – nyilatkozta Binotto. – Ez fontos számára a második Forma-2-es szezonjában, amelyben fejlődést mutat nem csak tavalyhoz, hanem a szezon kezdetéhez képest is. Volt néhány balszerencsés esete, de ha megnézzük a magyarországi eredményeit, láthatjuk, hogy jól teljesített. Úgyhogy Mick fejlődik, ami fontos."

Akkor lesz Forma-1-es ülése, amikor úgy gondoljuk, hogy összességében véve eleget fejlődött. Most egyszerűen folytatnia kell azt, amit csinál, a döntést a szezon későbbi szakaszában hozzuk meg."

Mattia Binotto rajta tartja a szemét Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Joe Portlock - Formula 1

Mick Schumacher a célkitűzéseivel kapcsolatban szintén azt jelölte meg, hogy folyamatosan fejlődni akar.

A fő célom, hogy fejlődjek autóversenyzőként, hogy az a komplett pilóta legyek, akivé válni akarok. Az emberi oldalról is fejlődni akarok, hogy úgymond felnőttebb legyek, érettebbé váljak, és olyan köteléket alakítsak ki a csapattal, amit senki más nem."