A motorsportok terén ismert márka lesz a McLaren új szponzora

Forma-1, Carlos Sainz, McLaren Racing, Magyar Nagydíj
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 17: Carlos Sainz of Spain driving the (55) McLaren F1 Team MCL35 Renault during practice for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 17, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Új szponzorral gyarapodhat a McLaren, már a jövő hétvégi Brit Nagydíjtól. A hivatalos bejelentésre még várni kell, de fotózás közben már lencsevégre kapták a csapat autóját.

A különböző motorsportokból jól ismert Gulf Oil lesz a McLaren új szponzora, várhatóan már a jövő hétvégén zajló Brit Nagydíjtól, számolt be a különböző autósportos reklámokra szakosodott Decalspotters.

Twitter-oldaluk szerint a vállalat logója az MCL35-ös motorburkolatán lesz látható, miután a brit leányvállalat megállapodott a csapattal, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy milyen időtartamú az együttműködés.

Új szponzorral erősít a McLaren Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason - Formula 1

A McLarennek idén nem volt üzem- és kenőanyag szponzora, miután a tavalyi Brazil Nagydíj előtt a Petrobras szerződést bontott a csapattal, ami ráadásul a koronavírus következtében súlyos anyagi problémákkal is szembesült, így hitelfelvétellel kellett biztosítania a likviditását.

A Gulf korábban, az 1970-es évek elején már volt a McLaren szponzora, emellett különböző sportautó-versenyeken, köztük a Le Mans-i 24 órás versenyen is gyakran feltűnt a logó, valamint az ismert színösszeállítás is, amit 2004-ben az olajtársaságok között elsőként le is védettek.

Az F1 mellett a Gulf és a McLaren a sportautózás terén is együttműködött már: 1995 és 1997 között a legendás McLaren F1 GTR-en is megjelent a márka, az autójuk összesen 9 versenyt nyert meg, és Ray Bellm valamint James Weaver révén megnyerték Global GT-bajnokságot 1996-ban.

Az új szponzorációt várhatóan hamarosan, akár már pénteken bejelenthetik, csütörtökön Zak Brown és Carlos Sainz részvételével fotózást tartottak egy töltőállomáson, ekkor már az új logo is feltűnt a McLaren F1-es autóján.