Társoldalunk:

Hamilton: Ég és föld volt a hangulat Hungaroringen a szurkolók nélkül

2020.07.21. 13:09

Hiányoztak a szurkolók a Magyar Nagydíjat megnyerő Lewis Hamiltonnak, és a brit pilóta arra számít, hazai versenyein, Silverstone-ban még furcsább lesz a hangulat.

Zárt kapuk mögött rendezték múlt vasárnap a jubileumi, 35. Forma-1-es Magyar Nagydíjat, miután a koronavírus elleni óvintézkedések miatt csak szigorú biztonsági előírások közepette indulhatott el az idei világbajnokság. A helyzet már Ausztriában is furcsa volt, de a Hungaroringen még inkább, hiszen a főváros közelében lévő pályán mindig nagy közönség kíváncsi a versenyre.

Sebastian Vettel már a csütörtöki sajtónapon megjegyezte, hogy furcsa a hangulat a Hungaroringen, és a versenyt megnyerő Lewis Hamilton is hiányolta a szurkolókat, akik a pályákon távol vagy a környező dombokon rekedtek.

A díjátadás ezúttal a dobogón történt, de a helyszínen csak a csapatok tagjai ünnepelték a pilótákatForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

„Nem akarok lelombozó vagy negatív lenni, de sajnos most ilyen körülmények vannak a világban. Hálás vagyok, hogy újra munkába állhattunk, mindannyian nagyon szerencsések vagyunk, hogy dolgozhatunk, megvan a munkánk és versenyezhetünk, de a hangulat számomra abszolút ég és föld. Itt általában remek az időjárás, szenzációs a közönség, Silverstone pedig különösen páratlan.”

Hamilton hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy hazai szurkolói előtt a győzelemre esélyesként versenyezhet, úgy vélte, a pilóták mellett a rajongóknak is nagyon fog hiányozni a személyes jelenlét a pályán. A helyzetből már ízelítőt kapott a csapat júniusi tesztjén, de azt mondta, nem hagyják, hogy a furcsa körülmények megzavarják őket vagy kedvüket szegjék.

A zárt kapuk ellenére voltak helyszíni szurkolókForrás: 2020 Pool/2020 Pool/Darko Bandic

„A szurkolók némi extra tempót is adnak az embernek, mert olyan energiát nyújtanak, ami feldob, mintha a fellegekben járnék. Most ez nyilván nem lesz meg, de így is tartom a kapcsolatot a szurkolókkal. Nem tudom, hogy milyen egyéb megoldásokat lehetne erre találni, különösen mostanában, de az idő múlásával próbálok majd rájönni erre.”

„Szeretnék pozitív üzeneteket küldeni a rajongóimnak és mindenkit bátorítani. Sokan vannak, akik nem veszik annyira komolyan a koronavírust, mint mások. A sportág szerintem remek példát mutatni, mindenki maszkot visel. Biztosan tudunk még többet is tenni, például sok hulladékot termelünk az eldobható maszkokkal, de remek látni, hogy mindenki óvintézkedéseket tesz, tartja a távolságot, és azt kell sugallnunk a világnak, hogy mindenki ugyanezt tegye.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK