Vágólapra másolva!
Ezen a hétvégén rendezik a 35. Forma-1-es Magyar Nagydíjat, amire már javában zajlanak az előkészületek. A közösségi médiából válogattunk ki néhány erről készült fotót és videót.

Lezajlott a Forma-1 első két futama Ausztriában, de nincs megállás, és az Osztrák, valamint a Stájer Nagydíj után a mezőny rögtön a Hungaroringre, a 35. Magyar Nagydíj helyszínére látogat. A pályán már múlt héten is javában zajlottak az előkészületek, de mostanra már a csapatok szállítmánya is megérkezett a helyszínre.

Munkatársunk, Mészáros Sándor képei a Hungaroringről

Ugyan az istállók személyzete nagyrészt még nem érkezett meg, de a kamionok már ott vannak a helyszínen a poggyásszal. Ausztriához hasonlóan a csapatok a Hungaroringen sem a jól megszokott többszintes épületekben szállásolják el magukat, hanem konténereket használnak majd.

Épül, szépül a Hungaroring a hétvégi nagydíj előtt

A konténerek telepítése mellett a bokszutcát is fel kell készíteni a mezőny fogadására. A fenti képeken, valamint a videóban is jól látszik, hogy új reklámokat festettek fel, ugyanis a futamnak megváltozott a névadó szponzora. A járványhelyzetre való tekintettel mindenki maszkot viselt, aki részt vett a munkálatokban.

A Stájer Nagydíj leintése után rögtön kezdődött a pakolás, az első fecskék már hétfőn megérkeztek a Hungaroringre

A DHL 2004 óta a Forma-1 hivatalos logisztikai partnere, de a koronavírus helyzet miatt a vállalat többek között 18-cal csökkentette a pályáról pályára utazó kamionok számát, amelyek 600 tonnával kevesebb rakományt szállítanak, mint eddig. Emellett a szállítmányt az érkezés után minden alkalommal lefertőtlenítik.

A motorhome-ok otthon maradtak, de még a legkisebb csapat is komoly flottával közlekedik

A Haas kamionjai is megtették a Red Bull Ring és a Hungaroring közötti távolságot. Az amerikai istállónak nem sikerült jól az idénykezdet, hiszen az első két futamon egyetlen pontot sem tudtak szerezni. A Haas eddigi négy próbálkozásából mindössze egyszer, 2018-ban gyűjtött pontot a Magyar Nagydíjon.

Egy este a hungaroringi paddockban, még a hét elején

Így zajlott a hétfő este a Hungaroring F1-es paddockjában. A felgyorsított felvételen sok minden történik, az ember figyelmét pedig könnyen elkerülheti néhány apróság. Emiatt a videó megnézése után érdemes lehet az elejéről rögtön a végére ugrani, hogy a kiinduló- és a végpontot közvetlenül össze lehessen hasonlítani.