Társoldalunk:

Sajtó: Bottas megállapodott a Mercedesszel a hosszabbításról

2020.07.14. 08:54

Sajtóhírek szerint Valtteri Bottas megegyezett a Mercedes Forma-1-es csapatával, és hamarosan meg fogják hosszabbítani a finn pilóta idén lejáró szerződését. Toto Wolff, az istálló csapatfőnöke csupán annyit mondott, hogy zajlanak a tárgyalások.

2020 végén mindkét Mercedes-pilótának lejár a szerződése, és bár a sajtó eddig Lewis Hamilton hosszabbítását vette biztosra, most úgy néz ki, Valtteri Bottas jövő évi helye hamarabb válhat hivatalossá. Az Autosport értesülései szerint a finn pilóta idény eleji formája meggyőzte a brackley-i istállót, a két fél pedig mindenben megállapodott a folytatást illetően, és már csak az aláírás hiányzik.

Az információ nem sokkal azután látott napvilágot, hogy Ola Källenius, az F1-es csapat részvényeinek 70 százalékát birtokló Daimler vezérigazgatója egy interjúban kijelentette, hogy 2021-ben változatlan felállással vágnak neki a szezonnak. Ez alapján sejthető, hogy előbb-utóbb mindkét versenyző hosszabbítását be fogják jelenteni.

Bottas egy 1. és egy 2. hellyel kezdett 2020-banForrás: AFP/Mark Thompson

Bottas 2017-ben igazolt a Mercedeshez, és azóta minden alkalommal egy évvel toldották meg a szerződését. A portál úgy fogalmaz, hogy „legalább a következő szezonban folytatják a közös munkát”, vagyis az eljárás vélhetően ezúttal sem módosul. A 30 éves pilóta korábban azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha most minél korábban biztossá válna a jövője, a Stájer Nagydíj előtt pedig hozzátette, hogy ez esetben

semmi nem terelné el a figyelmét a világbajnoki csatáról. A finn versenyző optimista a hosszabbítással kapcsolatban.

„Remélem, hogy így lesz – jelentette ki. – A jelenlegi egy különleges szezon, mivel későn kezdődött, úgyhogy az időzítés nem lesz hatással más ülésekre. Másfelől nem sietünk, de az idő gyorsan elszalad, és már az idény végén fogunk járni, amikor észbe kapunk. Szóval remélhetőleg pontot teszünk a végére, és többet ez nem lesz ott a fejemben. Azt tapasztaltam, hogy soha nem segít, ha a dolgok elhúzódnak, de ebből tanulhatunk, és ez alapján fogunk cselekedni.”

Főnökét, Toto Wolffot már a futam leintése után kérdezték a témáról, az osztrák üzletember azonban nem volt hajlandó részletekbe bocsátkozni.

„Minden alkalommal, amikor az időzítésről beszélek, rendre azt hallom, hogy miért nincs már aláírva [a szerződés] – mondta a Mercedes futam utáni sajtóbeszélgetésén. – Éppen ezért idén nem fogok folyamatosan beszámolni arról, hogy hol tartanak a tárgyalások. Zajlanak és kész, azt pedig nem tudom, hogy mikor fogunk bejelentést tenni.”

Bottas szerződését vélhetően ezúttal is egy évvel hosszabbítják megForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Bryn Lennon

Mindenesetre amennyiben igazak az értesülések, az Sebastian Vettel számára mindenképpen rossz hír lenne, hiszen a Renault után a Mercedes kapui is bezárulnának előtte. Emellett pedig a hétvégén Otmar Szafnauer és Christian Horner is tagadta, hogy a Racing Point, illetve a Red Bull jövőre leigazolná őt, bár utóbbival kapcsolatban múlt héten felröppent a pletyka, hogy Dietrich Mateschitz, az energiaital-vállalat alapítója és résztulajdonosa mindenképpen vissza akarja őt vinni a csapathoz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK