Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo elárulta, ugyan megütötte a térdét a második szabadedzésen elszenvedett balesetében, de csupán horzsolásról van szó. Lando Norrist fájdalmak hátráltatták a pénteki nap során.

A Stájer Nagydíj első szabadedzését még megúszta a mezőny nagyobb baleset nélkül, de a másodikat már nem. Daniel Ricciardo a 9-es kanyarban vesztette el uralmát autója felett, aminek következtében nekicsapódott a gumifalnak. Miután kiszállt, egy pillanatra úgy tűnt, mintha a Renault pilótája sántítana, és kivizsgálásra is elszállították, de mindent rendben találtak nála. Az érintett elmondta, hogy csupán minimális sérülést szenvedett.

„Beütöttem a térdemet a kormányoszlopba, ezért egy kicsit megzúzódott, de megvizsgálták, és tényleg csak ennyiről van szó – nyilatkozta az ausztrál versenyző. – Velem minden rendben van, de az autó nagyon összetört.”

Ricciardo pénteki balesete

Ricciardo hozzátette, az adatok alapján nem technikai hiba okozta a kicsúszást, hanem egy széllökés zavarta meg őt. A 31 éves pilóta próbálta megérteni, hogy mi történt, de elmondása szerint az események nagyon gyorsan zajlottak le.

– magyarázta. – Az autóval nem volt semmilyen probléma, úgyhogy ez az én felelősségem. Szerencsére azonban ez nem esik meg velem túl gyakran, úgyhogy bocs, srácok!”

Annak ellenére, hogy pilótájával ellentétben a Renault igencsak megsérült, a csapat biztos benne, hogy a hétvége további részét ez nem befolyásolja. Ciaron Pilbeam, a Renault vezető versenymérnöke leszögezte, az autó készen fog állni a mai napra.

Balesete ellenére nem Ricciardo az, aki a legnagyobb fájdalommal küszködik a hétvége folyamán. Lando Norris ráadásul nem is futotta le a tervezett programját annak érdekében, hogy ne romoljon az állapota.

„A mellkasomban vagy annak környékén van valami, és amikor fékezek, szúró fájdalmat érzek – ecsetelte a mezőny legfiatalabb tagja. – Éppen ezért minden alkalommal félek, amikor rátaposok a fékre, ami errefelé nem ideális. Nem tudom, mi ez, de meg kell vizsgálnunk, és a futamra megoldást kell rá találnunk.”

Norrisnak a fékezés okozott fájdalmat Forrás: Getty Images

A McLaren pilótája kijelentette, amikor nem a pályán rója a köröket, akkor teljesen jól érzi magát, de a gyors kanyarok különösen nagy szenvedést okoztak neki. Éppen ezért fájdalomcsillapítót szedett, az orvosa pedig próbál rájönni a probléma hátterére, de Norris szerint ez nem olyan egyszerű. Ha mindez nem lenne elég, a brit pilóta még egy 3 helyes rajtbüntetést is kapott, mivel az első gyakorláson sárga zászló alatt előzött.