Vágólapra másolva!
Régi vágású, tempós pályával bővítették az idei Forma-1-es versenynaptárát. A Mugello Circuit a mezőny egyik kedvence, mert nagy kihívás elé állítja a pilótákat.

Pénteken a Forma-1 jogtulajdonosa bejelentette, hogy a szezon első nyolc futama után további két fordulóval bővítették a koronavírus miatt felborított versenynaptárat. Szeptember 13-án a Mugello Circuiten lép pályára a mezőny, ami a Ferrari F1-es történetének 1000. nagydíja lesz.

Mugello megjelenéséről már régóta pletykálnak, a Toszkán Nagydíj először szerepel majd a világbajnokság programjában, de a pilóták számára nem ismeretlen, hiszen az utánpótlás-bajnokságokban általában megfordulnak itt.

Legutóbb 2012-ben futottak itt kollektív tesztet, így a rutinosabb versenyzőnek F1-es tapasztalatuk is van itt, de nem a jelenlegi, széles és nagy leszorítóerőt generáló autókkal. A Ferrari néhány héttel ezelőtt tesztelt az 5,2 km hosszúságú helyszínen, ami az autógyár birtokában van, a bejelentés apropóján pedig kiadtak egy belsőkamerás felvételt is.

Ezen látható, hogy igen magas az átlagsebesség a pályán, rengeteg az elnyújtott, tempós kanyar, a hibákat viszont várhatóan keményen megtorolja, mert nincsenek aszfaltozott bukóterek, mindenhol fű és kavicságy található. Előzni eleinte biztosan nem lesz könnyű, de a versenyzők várhatóan fáradnak majd, ami újabb hibákat eredményezhet.

Sebastian Vettel és korábbi csapattársa, Mark Webber is méltatta a toszkán helyszínt, ami az idei szezon egyik érdekes, új helyszínének ígérkezik.