Vágólapra másolva!
Max Verstappen szerint nem a Stájer Nagydíj második szabadedzése fod dönteni a vasárnapi verseny rajtsorrendjéről. A holland pilóta jó napot zárt pénteken, de egyelőre nem tudja, hogy elkapható-e a Mercedes.

Max Verstappen révén a Red Bull zárta az élen az elképzelhető, hogy a szokottnál nagyobb jelentőséggel bíró második szabadedzést a Stájer Nagydíjon, amellyel akár a pole pozíciót is megszerezhette a vasárnapi futamra.

Mindehhez az kell, hogy szombaton egész nap és vasárnap délelőtt se tudjon körözni a mezőny, és se a harmadik szabadedzést, se az időmérőt ne tudják megrendezni. Erre a holland szerint nincs esély.

Verstappennek tetszett az autó vezethetősége Forrás: Mark Thompson

Verstappen nem zárt jó hétvégét egy héttel korábban, hiszen miután az időmérőn megszerezte a harmadik helyet, majd Hamilton büntetése miatt a második kockából rajtolt és a győzelemre is esélyesnek tűnt, a 11. körben megállt alatta az autó.

Noha egyelőre merészség lenne kijelenteni, hogy ezúttal egy körön is felveheti a versenyt a címvédő istálló autóival, mindenképpen biztató, hogy már most jobbnak érzi az autót, mint egy hete.

„Már most jobb érzés vezetni a kocsit, mint a múlt héten, sokkal jobb az egyensúly, jó lépést tettünk előre. Még korai megmondani, hogy hol állunk a Mercedeshez képest, de eléggé boldogak lehetünk. Kipróbáltunk néhány beállítási irányt, hogy kicsit jobban megértsük az autót, szerintem a jó irányba haladunk. Normál esetben a versenytempónk jobb, de az egykörös tempóra sem panaszkodhatunk, valamint a múlt heti versenyen megtett 11 kör sem tűnt rossznak, de most még jobb lehet."

Albonnak nem volt olyan jó napja, sokszor panaszkodott alulkormányzottságra, kétszer megpördült, másodjára a gyors hetes kanyarban.

– mondta a thai-brit pilóta, majd rátért a megpördülésre. – Egy kicsit túl keményen nyomtam a kanyarkijáraton és elveszítettem az autó hátulját, de semmi komoly. Maxnak jó edzése volt, kényelmesen érezte magát, úgyhogy remélhetőleg az ő csapatának segítségével mi is javulhatunk és előreléphetünk."

Albon megpördülése a második szabadedzésen

Ami a holnapi előrejelzést illeti, Albon felhívta rá a figyelmet, hogy arrafelé ha esik, akkor nagyon esik. Amennyiben így lesz, vasárnapig nem derül ki, hogy a Mercedeshez képest milyen a Red Bull egykörös tempója,

akkor azonban Verstappen szerint ki fog, mivel úgy véli, legrosszabb esetben vasárnap délelőtt lesz az időmérő,

így a második szabadedzésen elért idejével nem szerezte meg a pole-t. „Ha a holnapi nap során az időjárás túl rossz lesz az időmérőhöz, arra számítok, hogy vasárnap reggel meg lehet majd tartani, úgyhogy nem számítok rá, hogy ezzel a körrel megszereztem a pole pozíciót" – mondta a holland.