Vágólapra másolva!
Esteban Ocon kijelentette, hogy remek kapcsolatot ápol Fernando Alonsóval, így boldog lenne, ha jövőre ő lenne a csapattársa. A francia pilóta viszont leszögezte, az általa elmondottaknak semmi köze nincs a Renault döntéséhez.

Az átigazolási piac további alakulásának egyetlen biztos pontja, hogy a Renault be fog jelenteni egy pilótát, aki Esteban Ocon csapattársa lesz a következő szezonban. A másik jelenlegi versenyző, Daniel Ricciardo ugyanis a következő idényben már a McLarent fogja vezetni.

A sajtóban több nagy név felmerült: Fernando Alonso, Sebastian Vettel és Valtteri Bottas is felvetődött, mint lehetséges utód. Az Osztrák Nagydíj előtti sajtótájékoztatón Ocon elárulta, hogy kinek örülne a legjobban.

Ocon örülne, ha jövőre Alonso lenne a csapattársa Forrás: 2020 Pool/Motorsport ImagesTel: +44(0)20 8267 3000email: [email protected]/Mark Sutton

„A személyes preferenciáimnak semmi köze nincs a csapat döntéséhez, de Fernandóval nagyszerű kapcsolatom van – nyilatkozta. – Ő az egyetlen pilóta, akivel sisakot cseréltem, emellett a [Michael] Schumacherrel való rivalizálása szerettette meg velem a sportot.

Ocon kívánsága olyannyira nincs összhangban a Renault-éval, hogy Cyril Abiteboul csapatfőnök nemrég kijelentette, hogy nem Alonso az, akire az enstone-iaknak szüksége van. Ezzel ellentétben a francia szakember erősen utalt arra, hogy ha Vettel folytatni akarja pályafutását, akkor őt szeretnék megszerezni.

Ricciardo szintén Alonsót választaná, de más okokból, mint Ocon Forrás: AFP/Erwin Scheriau

A négyszeres és a kétszeres F1-es világbajnok közötti választásról szóló kérdést Ricciardónak is feltették, persze csak elméleti szinten. A 31. születésnapját tegnap ünneplő pilóta 2014-ben Vettel csapattársa volt a Red Bullnál, éppen ezért most nem őt választaná.

– magyarázta. – Valamit mindig tanulhatunk [tőlük]. Nem hiszem, hogy a sportág történetében valaha is volt tökéletes versenyző, hiszen fejlődésre mindig van lehetőség. Emiatt Fernandót választanám, de Sebbel is csak 12 hónapot töltöttem, ami gyorsan eltelt, így az újrázást sem ellenezném.”

Csütörtökön a spanyol Cadena Ser rádió weboldala arról számolt be, hogy Alonso jövőre biztosan, de akár még az idén is visszatérhet a Renault versenyzőjeként, de a korábbi kétszeres F1-es világbajnok a Twitteren viccet csinált abból, hogy az egyik nap a francia sajtó arról ír, hogy nemet mondtak neki, másnap a spanyol pedig azt, hogy szerződtetik. Megerősítette, az egyetlen biztos pont, hogy részt vesz az idei Indianapolis 500-on.