Verstappen lehet Hamilton egyetlen kihívója az idén?

Forma-1, USA Nagydíj, Hamilton, Mercedes, Verstappen, Red Bull
AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 03: 2019 Formula One World Drivers Champion Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP is congratulated by third placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing on the podium during the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 03, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mark Webber szerint a legjobb, amiben az izgalmas szezonra vágyók reménykedhetnek az idén, az egy Lewis Hamilton-Max Verstappen csata a vb-címért, a hollandon kívül másnak ugyanis nem lesz esélye megszorítani a hatszoros világbajnokot.

A Ferrari februári teszteken mutatott gyengélkedéséből, valamint a Mercedes és a Red Bull jó formájából kiindulva Mark Webber azt a következtetést vonta le, hogy az idei évben ismét az Ezüstnyilak lesznek a favoritok, azaz pontosabban a hatszoros világbajnok Lewis Hamiltont kell legyőznie annak, aki 2020-ban világbajnok akar lenni. Az ausztrál ex-pilóta szerint erre egyetlen embernek lehet csak esélye.

Verstappen már többször megráncigálta Hamilton bajszát, de egy szezonon át még sosem tudott a Mercedes pilótájának ellenfele lenni Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

A Red Bull-nál 2007 és 2013 között versenyző Webber az idén hatodik Forma-1-es idényét kezdő Max Verstappenben látja Hamilton egyetlen kihívóját.

– nyilatkozta a Ziggo Sportnak. – Hogy őszinte legyek, mást nem látok a buliban. A Ferrari nem lesz ott az idén, mást pedig nem látok, aki megizzaszthatná Lewist, kivéve Maxot."

Webber szerint a Red Bull az erőforrás terén lehet hátrányban a Mercedeshez képest, minden más területen felveheti a versenyt a címvédővel.

„Hiszek a Red Bullban, az aerodinamikájukban és abban, ahogyan csapatként működnek. A kérdés az, hogy a Honda képes lesz-e felvenni a kesztyűt a Mercedesszel egy teljes szezon során. A Mercedesnek valószínűleg egy kicsit erősebb motorja lesz, aminek köszönhetően nagyobb leszorítóerővel mehetnek, ami megkönnyíti az életüket."

Newey a Red Bull igazi vezéreként tekint Verstappenre Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Adrian Newey, a Red Bull sztártervezője a Motorsport Magazine podcastjában elmondta, hogy fiatal kora ellenére Verstappenen aligha fog múlni a siker, mivel mostanra valódi vezérré nőtte ki magát. „Amikor megnézzük, hogy Max miként viselkedik a pályán, az ember nem gondolná, hogy még csak 22 éves.

Ha az eddig a pályán töltött idejét nézzük, nincs sok különbség közte és azok között, akik idősebb korukban érkeztek a Forma-1-be – mondta Newey, majd kitért Kimi Räikkönen 2002-es mclarenes bemutatkozására, amikor a finn szintén 22 évesen, egy szezonnyi tapasztalattal a háta mögött érkezett Wokingba. – Akkoriban Kimi valóban újonc volt, és nem tudott a csapat vezére vagy megkérdőjelezhetetlen első számú versenyzője lenni. Csak 2005-ben vált azzá, de a kora ellenére nem volt akkora befolyása, mint manapság Maxnak."