Budapesten járt Max Verstappen

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Max Verstappen, Red Bull Racing
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 11: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing looks on during the Aston Martin Red Bull Racing Cooler Runnings event at Station Pier, Port Melbourne ahead of the F1 Grand Prix of Australia on March 11, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A közelmúltban Budapestre utazott Max Verstappen, a Red Bull F1-es pilótája. A holland pilótát kedden egy belvárosi szórakozóhelyen látták.

Tavalyi, magáncélú látogatása után ismét Budapesten járt Max Verstappen, értesült a Nemzeti Sport. A holland pilótát kedd este egy belvárosi szórakozóhelyen látták, egy nagyobb társaság tagjaként. A lap úgy tudja, a tavaly májusi látogatáshoz hasonlóan Verstappen ezúttal is egy privát pályanapra érkezett a Hungaroringre.

A pálya nem hozza nyilvánosságra, hogy ki és mikor béreli ki az aszfaltcsíkot, de nem ez lenne az első alkalom, hogy a nyolcszoros futamgyőztes sportautóval is pályára lép. Januárban a portugáliai Algarve International Circuiten - ahol Kiss Norbert is tesztelt egy Porschét - töltött két napot egy GT3-as autóval, ami hasznosnak bizonyulhat a számára, ha az idén esetleg ott is rendeznek F1-es nagydíjat.

Verstappen pályanapra érkezhetett a Hungaroringre Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Rossz volt az idő, az ott töltött két napból másfél napig esőben vezettem – nyilatkozta Verstappen egy közösségi médiás kérdezz-felelek videóban. – Így is nagyszerű pályának tartom, imádtam menni rajta. Ez volt az első alkalom, hogy ott jártam” – árulta el.

Fiatal kora ellenére Verstappen már a hatodik F1-es szezonjára készül, és várja, hogy a Red Bull tempója megközelítse a listavezető Mercedes szintjét. A 22 éves versenyzőnek az idei az utolsó esélye, hogy minden idők legfiatalabb világbajnoka legyen, de így is a mezőny egyik legjobbjának tartják.

Megítélését a Red Bull is honorálja, tavaly 2023 végéig érvényes szerződést kötöttek vele, így Verstappen feltehetőleg a mezőny egyik legjobban fizetett versenyzője lett. Arról egyelőre nem tudni, hogy nagyobb autógyűjteménye lenne, de 2016-ban vásárolt magának egy Porsche 911 GT3 RS-t, amihez a gyártó márkanagykövete, Mark Webber is gratulált, és a La Gazzetta dello Sport szerint nemrég rendelt egy 1,6 millió eurós Ferrari Monza SP2-t is.

A mezőny nagy részével ellentétben a Red Bull egyelőre nem közölte, hogy felkészítő tesztelésre készülnének a július 5-én esedékes idénynyitó előtt. Esetükben ezt az is akadályozza, hogy a két évvel ezelőtti autójukat még Renault erőforrás hajtotta, tavaly viszont a csapat Hondára váltott.