Vágólapra másolva!
Nagy fába vágja a fejszéjét az idei szezon során Max Verstappen. Noha a Mercedes tavasszal erősebbnek tűnt, szerinte a Red Bull győzelmekre számít, és a világbajnoki címet is megcélozzák.

Nem ő az esélyes, de minden idők legfiatalabb világbajnoka lehet Max Verstappen, ha az idei szezon során a Red Bull-Honda emeli a tétet, és legyőzi a 2014 óta uralkodó Mercedest. Ez az előszezoni tesztek eredményei alapján nem valószínű, de az elkésett idénykezdet és az életbe lépő fejlesztési korlátozások átírhatják az idei várakozásokat.

Verstappen a tesztelések során optimistának tűnt annak ellenére is, hogy nem ért el kiemelkedő eredményeket, bár könnyen észrevehető volt, hogy a Red Bull szándékosan leplezte a tempóját. A koronavírus miatt az utolsó pillanatban törölt Ausztrál Nagydíj óta nagyrészt szimulátorozással készült a szezonra, amit nagy várakozásokkal kezd majd.

Verstappen a hatodik szezonját kezdi a Forma-1-ben Forrás: AFP/Glenn Nicholls

„Jól vagyok és felkészültnek érzem magam. Az ember ezt reméli egy ilyen hosszú szünet után, nagyon izgatottan várom, hogy újrakezdjük – nyilatkozta Verstappen az Instagram-csatornáján. – Csapatként győzelmet várunk magunktól. A világbajnoki címre akarunk hajtani, ez az egyetlen célkitűzésünk. Mindenki nagyon motivált, én is várom már, hogy kiderüljön, hol tartunk – szögezte le.

Verstappen egy másik interjúban elárulta, szerinte csak pár körre lesz majd szükség, hogy ismét a teljesítőképessége határán vezessen. Úgy vélte, olyan régóta versenyeznek már, hogy 3-4 hónap kihagyás nem okoz problémát.

Ennél nehezebb volt megszervezni a felkészülést, legalábbis Verstappen korábbi csapattársa, az Alpha Taurit erősítő Pierre Gasly elárulta, az Ausztrál Nagydíj után két hónapig nem ment haza, Dubajban rendezkedett be, és folytatta az edzéseket annak érdekében, hogy fitt legyen a szezonkezdetre. Úgy érzi, most élete legjobb formájában van.

Gasly az Alpha Tauri színeiben folytatja a pályafutását Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Figyelemmel követtük az alvásidőmet és a pihenést, különösen a nyugalmi állapotú szívverést, és ennek hatását az edzésen is éreztem – mondta szponzora, a Hawkers megkeresésére. – A nyugalmi állapotú pulzusszámom éjszaka a szokásos 46-ról 40 alá csökkent.”

„Persze, szerettem volna versenyezni, és nagyon hiányzott is a versenyzés, de próbáltuk a lehető legtöbbet kihozni a rendelkezésre álló időből. Szerintem ez sikerült is. Remélhetőleg, hamarosan ismét azt csinálhatjuk, amit a legjobban szeretek; a versenyzést.”