Wolff először beszélt arról, van-e konfliktusa a Daimler-vezérrel

Forma-1, Toto Wolff, Mercedes-AMG Petronas, Ausztrál Nagydíj, szombat
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2019, Grand Prix of Australia, Toto Wolff (AUT, Mercedes AMG Petronas Motorsport), | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Mercedes Forma-1-es istállójának csapatfőnöke reagált a pletykákra, amelyek szerint olyan rossz a viszonya a Daimler AG vezérigazgatójával, hogy ez a jövőjét is befolyásolja. 

Az elmúlt hónapokban felerősödtek azok a pletykák, amelyek szerint Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke finoman szólva sincs jó viszonyban Ola Källeniusszal, a Daimler AG tavaly kinevezett vezérigazgatójával, mindez pedig ahhoz vezethet, hogy az osztrák üzletember az év végén elhagyja a Mercedest.

Csak olaj volt a tűzre, hogy Wolff részesedést vásárolt az F1-be jövőre gyári csapattal beszálló Aston Martinban, emiatt pedig már sokan látni vélték, ahogy a brit sportautógyártó vezetésével építi tovább a karrierjét. Noha azt maga is elismeri, hogy egyelőre nem tudja, mit fog csinálni jövőre, egy biztos, Källeniusszal jó a kapcsolata.

Wolffnak nincs problémája a Daimler-vezérrel, sőt, egyenesen a barátjának tartja Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Sean Gallup

Källenius az elmúlt hónapokban többször is belenyúlt az F1-es csapat működésébe, a jelenlévők szerint az Ausztrál Nagydíj előtt Wolff például az ő telefonhívása után változtatta meg a véleményét és állt be azok táborába, akik nem akarnak versenyezni az Albert Parkban. Mindez csak ráerősített arra a feltételezésre, hogy a korábbi Daimler-vezér Dieter Zetschével ellentétben Källeniusszal Wolff nincs jóban. Az osztrák most először megszólalt a témában, és mindent cáfolt. „Nagyon különböző személyiségek, de mindkettejükkel kitűnő munkakapcsolatot alakítottunk ki, sőt, még annál is többet, barátok vagyunk” – nyilatkozta egy videokonferencián.

Hetente többször beszélünk telefonon, nagyonis részt vesz a mindennapi ügyekben, valamint nagyon jó ütőpartnerem is, akárcsak Dieter volt, és akit nem szeretnék elveszíteni."

Ami az Aston Martinnal kapcsolatos pletykákat illeti, Wolff szerint egyszerűen nem volt miről írni, amikor befektetett a brit cégben, ezért kavart ekkora port a lépése.

„Vásároltam némi részesedést az Aston Martinban pénzügyi befektetésként. Hiszek a márkában, szerintem ésszerű stratégiát alakítottak ki. Tobias Moers-t, az új vezérigazgatót régóta ismerem, és úgy hiszem, hogy a jó irányba viheti az üzletet. Részvényesek nagyon erős csoportja áll az Aston Martin mögött, olyanok, akik nem fogják cserben hagyni. Ezért úgy döntöttem, hogy én is tagja leszek ennek a csoportnak.

Világos, hogy amikor másról nem lehetett szalagcímeket gyártani, az Aston Martin dolog hullámokat vert. De a Mercedesszel tervezem a jövőt, itt szeretnék maradni, ebben semmi sem változott."

A Mercedesszel tervez Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Még ha a Mercedesszel is képzeli el a jövőt, egyelőre semmi sincs kőbe vésbe. Egyesek szerint azt fontolgatja, hogy az idei szezon után hátralép egy kicsit, és még ha marad is az istálló kötelékében, jövőre már nem ő lesz a csapatfőnök. Egyelőre semmit sem zár ki. „Igazán élveztem a közös munkát a barátaimmal az F1-es csapatban és a Daimlernél, ezt nem szeretném elveszíteni. Mindazonáltal fel kell tennem magamnak a kérdést.

Megbeszéléseket folytatok Olával arról, hogy éppen hogy állok. Nem egy egyszerű munkaszerződésről van szó, mivel részvényes is vagyok. A kellős közepén tartunk a közös jövőnk kialakításának, ezért nem akarok titulusokhoz ragaszkodni, legyen az csapatfőnök vagy ügyvezető igazgató. És hogy őszinte legyek, még semmiről sem döntöttem, mert még csak el sem kezdődött az idei szezon. A megbeszélések jelenleg is zajlanak."