Eldőlt, hogy csak 2021-ben rendezik meg az F1-es Holland Nagydíjat

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Jan Lammers, Zandvoort
Sporting director of the Dutch Grand Prix Jan Lammers (back) waves the Dutch flag on the starting signal for the first round of Formula 1 driver Max Verstappen on the renewed circuit of Zandvoort, The Netherlands on March 4, 2020. - The Grand Prix of the Netherlands will take place on this circuit. (Photo by Remko DE WAAL / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Először csak elhalasztották, de nézők nélkül az idén nem rendezik meg a versenynaptárba visszatérő Holland Nagydíjat. A pálya készen állt, de ünnepi hétvégével akarják újra fogadni az F1-et.

Hivatalosan is megerősítették, hogy az előzetes tervekkel ellentétben az idei év során nem tér vissza a Holland Nagydíj a Forma-1 versenynaptárába. A futamot a koronavírus terjedése miatt először elhalasztották, de továbbra is csak zárt kapus rendezés jöhetne csak szóba.

Ennek következtében az a döntés született, hogy a Holland Nagydíjat csak 2021-ben rendezik meg újra. A megváltott jegyek természetesen érvényesek maradnak a jövő évi versenyre, amelynek időpontját egyelőre nem közölték, így nem tudni, hogy az idén május elejére tervezett verseny helye változik-e a menetrendben.

Lammers szerint szurkolók nélkül nem lesz Holland Nagydíj Forrás: AFP/Remko De Waal

„Teljesen felkészültünk az első versenyre és még mindig készen állunk – nyilatkozta Jan Lammers, a verseny sportigazgatója. – Ez hihetetlen eredmény, ami a szurkolóknak, valamint a résztvevő vállalatoknak és kormányzati szerveknek köszönhető. A Forma-1 szervezőivel közösen megvizsgáltuk a verseny idei átütemezésének lehetőségét, de

A versenyre lényegében azonnal elkelt az összes jegy és hatalmas várólisták is kialakultak az egyre sikeresebb Max Verstappen miatt. A holland fiatal 2015-től az F1-es mezőny állandó tagja, a Red Bulltól eddig nem kapott világbajnoki címre esélyes autót, de az előszezoni teszteken úgy tűnt, a Mercedes pilótái mögött ő lehet a legerősebb versenyző.

A zandvoorti pályán jelentős fejlesztéseket végeztek, de megmaradt a régi vágású jellege.

A korszerű biztonsági előírások miatt a célegyenesre vezető kanyar amerikai stílusú, döntött lett, és az 1-es szektorban is kialakítottak egy progresszívan emelkedő, döntött kanyart. A szűk, de tempós aszfaltcsík és a kevés bukótér várhatóan kemény kihívás elé állítja majd a pilótákat, de az éles bevetésre ezek szerint még várni kell.