A Mercedes tehetsége reméli, hogy csapata is követi a Ferrari példáját

Forma-1, George Russell, Mercedes-AMG Petronas, Bahrein teszt
Williams' British driver George Russell steers his car during in-season tests at the Sakhir circuit in the desert south of the Bahraini capital Manama, on April 3, 2019. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Williamsnél versenyző George Russell megérti, hogy a Mercedesnél bevált Lewis Hamilton és Valtteri Bottas párosa, de reméli, az ő nevelőistállója is követi a fiatalokra szavazó Ferrari példáját.

Őrségváltás zajlik a Forma-1-ben, miután tavaly minden idők legalacsonyabb átlagéletkorú mezőnye állt rajthoz a világbajnokságban. Az idén sem áll meg a folyamat, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel helyére a Ferrari a 25 esztendős Carlos Sainz-ot szerződtette 2021-től, és előbb-utóbb eljön annak is az ideje, hogy a Mercedesnél is változtassanak a felálláson.

Az eredmények alapján erre nincs sok ok, hiszen Lewis Hamilton az elmúlt három szezont világbajnokként zárta, Valtteri Bottas pedig tavaly megszerezte az összetett 2. helyét, ráadásul az Ezüstnyilak 2014 óta verhetetlenek a konstruktőri pontversenyben. George Russell, a márka tehetségkutató programjának tagja viszont reméli, hamarosan eljön az ő ideje is.

Russell szeretne versenyezni is a Mercedes színeiben Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„A Mercedesnek nem ok nélkül van juniorprogramja – szögezte le Russell a Sky Sports műsorában. – Ahogy a Red Bullnál és a Ferrarinál, itt is az a cél, hogy kineveljenek egy pilótát és felvigyék őt az élcsapathoz. Sok múlik az időzítésen is, hiszen csapatonként csak két ülés van, és Lewis a Mercedesnél elvégzi a feladatát, ráadásul Valtterivel remek, világbajnok párost alkotnak.”

de a dolog másik része az, hogy a Ferrarinál a következő 4-5-6 évben Carlos és Charles versenyez majd, ahogy a McLarennél is Danny [Ricciardo] és Lando [Norris], a Red Bullnál pedig Max [Verstappen] és Alex [Albon]. Szerintem minden cégnél fontos a stabilitás, és nagyszerű, hogy ezek a csapatok már a jövőbe tekintenek. Meglátjuk, mi következik.”

Szeretne tesztelni a szezonrajt előtt Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Russellnek az idén akár lehet esélye az előrelépésre, hiszen lejár Hamilton és Bottas szerződése is, de a brit szupersztár szinte biztosan a csapatnál marad, a finn pilóta helyére pedig Sebastian Vettel is felmerülhet. Sokat jelenthet, ha Russell az idén ismét jól szerepel a Williamsnél, miután Robert Kubicát simán legyőzte. Elmondta, a szezon előtt szeretne teszteléssel készülni.

„Majd meglátjuk, hogy Williamsszel vagy Mercedesszel, de jó lenne menni néhány kört. Lehet akár Forma-3-as vagy Forma-2-es is, a semminél bármi jobb, aminek van négy kereke és végig tud menni egy versenypályán” – nyilatkozta a brit fiatal, aki úgy vélte, az esport-versenyeken elért sikerei révén megmutathatja, hogy mire képes, annak ellenére, hogy az igazi Williams csak a sereghajtók közé tartozik.