Massa: Van információm Schumacher állapotáról

Forma-1, Felipe Massa, Michael Schumacher, Brazil Nagydíj 2011
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 26: Felipe Massa (R) of Brazil and Ferrari is seen with former team mate Michael Schumacher of Germany and Mercedes GP as he celebrates 10 years in F1 and 100 races for Ferrari following qualifying for the Brazilian Formula One Grand Prix at the Autodromo Jose Carlos Pace on November 26, 2011 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Michael Schumacher állapotát síbalesete óta teljes titoktartás övezi, korábbi csapattársa azonban azok közé tartozik, aki információkkal rendelkeznek a hétszeres világbajnok hogylétéről. A brazil pilóta azért imádkozik, hogy barátja egyszer láthassa élőben versenyezni fiát, Micket.

Michael Schumacher 2013-as síbalesete óta a hétszeres világbajnok családjának sikerült csaknem teljesen titokban tartani a súlyos fejsérülést szenvedő legenda állapotát. Schumacher valószínűleg folyamatos gyógykezelés alatt áll svájci otthonában, sokan pedig azt is tudni vélik, hogy tolószékhez van kötve, és beszélni sem tud. Ezek azonban mind csak spekulációk, és ha az állapotát ismerők szűk köre továbbra is annyira betartja a család kérését, mint teszi azt a német pilóta barátja és egykori csapattársa, akkor még jó ideig azok is maradhatnak.

Gyakorlatilag semmilyen hivatalos információ nincs a hétszeres világbajnok hogylétéről Forrás: AFP/Orlando Kissner

Felipe Massa F1-es karrierje korai szakaszában került kapcsolatba Schumacherrel, még akkor, amikor tesztpilótai állást töltött be a Ferrarinál. A 2006-os szezonra aztán a Scuderia őt találta érdemesnek arra, hogy a hétszeres világbajnok csapattársa legyen, aki mentorálta a brazilt, kettejük között pedig barátság szövődött. Ennélfogva Massa azok közé tartozik, akik előtt a Schumacher-család nem titkolózik, a jelenleg a Formula E-ben versenyző brazil azonban nem árul el semmit az 51 éves bajnokról.

– nyilatkozta a Fox Brasil "Expediente Futebol" című műsorában. – Mindig is szoros kapcsolatban álltam vele. A feleségével, Corinnával kevésbé, mert ő nem utazott el sok versenyre."

Massa szavaiból annyi azért sejthető, hogy Schumacher továbbra sincs jól, és a brazil pilóta imáira is szüksége van a felépüléshez.

„A legfontosabb ezzel az egésszel kapcsolatban az, hogy tudjuk, nincs könnyű helyzetben. Nehéz időszak ez a számára, de tiszteletben kell tartanunk őt és a családját. Nem szeretnének megosztani ezzel kapcsolatban semmilyen információt. Ki vagyok én ahhoz, hogy ezt tegyem? Minden nap imádkozom azért, hogy jobban legyen és újra láthassuk őt versenypályán, különösen most, hogy a fia versenyez. Azért imádkozom, hogy egy napon ez megtörténhessen."

Schumacher és Massa a 2011-es Brazil Nagydíj szombatján Forrás: Getty Images/2011 Getty Images/Mark Thompson

Mick Schumacher az idén második szezonját kezdi a Forma-2-ben, a Ferrari akadémistájaként Massa szerint pedig hamarosan akár a Forma-1-ben is láthatjuk őt.

Kimi Räikkönen hamarosan visszavonulhat, Antonio Giovinazzi pedig nem túl erős, úgyhogy szerintem egy olyan fiatal pilótának, mint Mick, lehet esélye" – mondta Massa.

Nem Mick az egyetlen Schumacher, akinek a királykategória a célja, Michael öccsének, Ralfnak a fia szintén versenyez, noha ő egyelőre nem kopogtat az F1 kapuján. „David még mindig nagyon-nagyon messze van attól, hogy bekerüljön a Forma-1-be – jelentette ki Massa. – Először a Forma-3-ban kell megvetnie a lábát, a Forma-1 még annyira messze van tőle, hogy gondolnia sem kell rá. Mick-kel kapcsolatban pedig szerintem várjuk meg, hogy miként alakul az idei szezonja. Nagyon fontos lesz számára ez az idény a Forma-2-ben. Azt mondanám, hogy még egy kis időt kell neki adni."