A Mercedes tehetsége reméli, Hamilton megbánja, hogy segített neki

Forma-1, Lewis Hamilton, George Russell, Mercedes, 2018 Abu-dzabi Nagydíj
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 22: ART Grand Prix Formula 2 driver George Russell of Great Britain and Williams F1 and Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP talk in the Drivers Press Conference during previews ahead of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 22, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
George Russell elárulta, még Forma-1-es pályafutása előtt tanácsot kapott Lewis Hamiltontól. Segített neki a hatszoros világbajnok javaslata, és bízik benne, hogy a teljesítményével arra fogja késztetni honfitársát, hogy megbánja cselekedetét.

George Russell tavaly nagy tehetségként érkezett meg a Forma-1-be, és a gyenge Williamsben ülve is igazolta a várakozásokat a rutinos Robert Kubica egyértelmű legyőzésével, valamint a Mercedes színeiben mutatott ígéretes teszteredményekkel. Előmenetelében az is szerepet játszhatott, hogy a világbajnok istálló juniorpilótájaként Lewis Hamilton is ellátta tanácsokkal.

Hamilton még 2018-ban, Russell F2-es évében adott tippet honfitársának Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Clive Mason

„Két évvel ezelőtt, amikor még az F2-ben versenyeztem, Lewistól kaptam egy tippet – árulta el a Sky Sportsnak. – Egy megbeszélés során éppen azt ecseteltem a mérnökeimnek, hogy valamivel nagyon szenvedek, amikor adott nekem egy vezetéstechnikai tanácsot. Elsősorban a gumikezelésről szólt, és arról, hogyan lehet még többet kihozni az abroncsokból.”

Russell ennél jobban nem részletezte honfitársa javaslatát, de azt hozzátette, ennek hatására valami átkattant a fejében, és ez azóta is segíti a versenypályán.

2018-ban Lando Norris és Alexander Albon előtt megnyerte a Forma-2-es bajnokságot, az F1-ben pedig egyértelműen csapattársa fölé nőtt, még ha pechjére ez a tabellán nem is mutatkozott meg.

Russell viccesen megjegyezte, bízik benne, hogy Hamilton egy napon meg fogja bánni, hogy egykor segítőkész volt. A Williams pilótája ezzel arra utalt, hogy le szeretné győzni honfitársát. Erre jelenlegi istállójánál nincs esélye, de nem kizárt, hogy akár már jövőre a Mercedest fogja vezetni.

Ebben az esetben pedig valószínű, hogy a 35 éves versenyző lesz a csapattársa.

Nem Russell az egyetlen Mercedes-nevelés, akinek Hamilton sokat segített. Korábban a tavalyi szezont a brackley-iek tesztpilótájaként töltő Esteban Ocon beszélt arról, hogy mennyi hasznos tanácsot kapott a hatszoros világbajnoktól. Az ő esetében azonban nem vezetéstechnikai, hanem sokkal inkább nem közvetlenül a versenyzéshez tartozó tippekről volt szó.

A hatszoros világbajnok tavaly Oconnak segített sokat Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Hamilton mellett persze más többszörös világbajnokok is támogatták a fiatalabb versenyzőket. Nemrég például Ayrton Sennáról derült ki, hogy közvetett módon segített Michael Schumacher karrierjének elején. Többek között ennek is köszönhető, hogy utóbbi a brazil pilótáénál is jóval sikeresebb pályafutást tudhat maga mögött.