Vágólapra másolva!
Zak Brown, Fernando Alonso korábbi mclarenes főnöke szerint a kétszeres világbajnok még vacillál azon, hogy visszatérjen a Forma-1-be a Renault színeiben.

Jelenleg két versenyző jövője tartja lázban az F1-es közvéleményt. Az egyik egy négyszeres, a másik pedig egy kétszeres világbajnok. Egyiküknek sincs ülése a 2021-es idényre, de míg Sebastian Vettel számára ennek az állapotnak a fennmaradása a visszavonulást jelentené, Fernando Alonsónak csupán annyit, hogy nem tér vissza a Forma-1-be.

A spanyol pilóta a jelek szerint viszont azon van, hogy újra a királykategóriában versenyezzen, sajtóhírek szerint pedig már előszerződést is kötött a Renault-val. Korábbi főnöke szerint ezzel együtt volt pilótája még nem döntött.

Brown beszélt Alonsóval, aki szerinte még vacillál Forrás: Joe Skibinski | IndyCar

Zak Brown jól ismeri Fernando Alonsót annak második mclarenes korszakából. A két fél a spanyol 2018-as visszavonulása után is kapcsolatban maradt, együtt kísérelték meg az indulást a tavalyi Indy 500-on, Alonso pedig a McLaren nagyköveteként több F1-es futamra is ellátogatott. A brit márka ügyvezető igazgatója még mindig kapcsolatban áll a kétszeres világbajnokkal, és állítja, Alonso egyelőre nem kötelezte el magát a visszatérés mellett. „

– nyilatkozta Brown a Sky Sportsnak. – Ha én lennék a főnök a Renault-nál, őt ültetném az autóba. Egy nagy nevet, aki van olyan gyors, mint bárki más, ráadásul két világbajnoki címet nyert a csapattal, van már tehát közös mútlja vele. A Renault szemszögéből nézve nem nagyon van mit gondolkozni a szerződtetésén."

Alonsónak azonan annál több mérlegelnivalója lehet. Az idén júliusban lesz 39 éves, így ha a Renault azonnal versenyképes autót is adna neki, akkor is 40 évesen kellene harcba szállnia az olyan fiatalokkal, mint Max Verstappen vagy Charles Leclerc.

Brown ezért úgy érzi, hogy egykori pilótája nem biztos, hogy visszajönne vissza azért, hogy segítsen csapatot építeni.

Ha visszatérne, 40 évesen versenyezne a Forma-1-ben Forrás: McLaren

„Hogy Fernando akar-e egy szezonban 22 futamon részt venni egy olyan autóval, amelyik egyelőre nem tűnik futamgyőzelemre képesnek...

Azt nézve, hogy a McLarenéhez hasonló utat járnak be annak érdekében, hogy visszakapaszkodjanak az élmezőnybe – ahová szerintem vissza fognak kerülni, mivel nagyszerű csapatról van szó, akik korábban már voltak a csúcson és nagyszerű erőforrásokkal rendelkeznek – nem tudom, hogy Fernandó elég éhes-e ahhoz, hogy belevágjon egy három éves utazásba ahelyett, hogy győztes autóba üljön 2021-ben."

Az F1 vezetése a hírek szerint Alonso fizetésének egy részét is állná, ha a spanyol visszatérne. Nem csak Chase Careyék örülnének azonban egy ilyen fejleménynek. „Fernando esetében bármi lehetséges. Miért ne térhetne vissza? – nyilatkozta az Alpha Taurinál versenyző Pierre Gasly a Stats Perform News-nak. – Ő egy világbajnok, a Forma-1-nek pedig csak jót tenne, ha egy ilyen tehetséges pilóta, mint ő, visszatérne. Csodálatos lenne őt újra itt látni. Ki tudja, hogy mi fog történni? Szerinem a mostani eléggé izgalmas időszak a Forma-1-ben."