Ricciardo káoszra számít az F1-es szezonnyitón

Forma-1, Ricciardo, Sainz, Renault, McLaren, Osztrák Nagydíj
SPIELBERG, AUSTRIA - JUNE 30: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Renault Sport Formula One Team RS19 and Carlos Sainz of Spain driving the (55) McLaren F1 Team MCL34 Renault battle for position during the F1 Grand Prix of Austria at Red Bull Ring on June 30, 2019 in Spielberg, Austria. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo úgy véli, hogy egyes pilótáknak túl sok lesz a szezonrajt jelentette adrenalinlöket, és kissé túl lelkesen vetik majd bele magukat a küzdelembe, ami problémákat eredményezhet.

Többen elmondták már a véleményüket arról, hogy milyen kihívás elé állíthatja a pilótákat a koronavírus miatti hosszú kihagyás. Most Daniel Ricciardo is beállt a sorba, és kifejtette, szerinte mire számíthatunk a várhatóan július 5-én megrendezésre kerülő Osztrák Nagydíjon. A 2021-től már a McLarennél versenyző ausztrál szerint mindenből kapni fogunk egy kicsit.

Káoszra számít az első versenyen Forrás: NurPhoto via Getty Images/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Vannak, akik szerint a pilóták teljesítményén meglátszik majd, hogy régóta nem versenyeztek, és egy kicsit "rozsdásak" lesznek, míg mások szerint egyből fel fogják tudni venni a tempót.

Ricciardo úgy véli, ilyen is meg olyan is lesz, és akadnak majd, akik talán egy kicsi túllelkesedik a versenyzés újraindulását.

„Lesz némi káosz, de remélhetőleg minden az irányításunk alatt marad – nyilatkozta a BBC 5 Live-nak. – Amikor káoszról beszélek, nem úgy értem, hogy mindenfelé összetört autók lesznek, inkább arra gondolok, hogy mindenkinél jelen lesz a berozsdásodás, az érzelmek, az izgalom és a lelkesedés kombinációja. Mindenki készen fog állni arra, hogy versenyezzen.

Az F1-ben vakmerő és rendszerint sikeres előzéseivel hírnevet szerző Ricciardo ezen a téren is sokszínűségre számít és úgy gondolja, hogy ha valahol, akkor az előzések terén lehetnek gubancok. „Ez a helyzet szülni fog pár bátor előzést, néhányan pedig el fogják számolni magukat. Egy kicsit lesz mindenből, ebben biztos vagyok."

Több lesz a vakmerő és félresikerült előzés Ricciardo szerint Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Ami a fizikális oldalt illeti, Ricciardo szerint azzal neki személy szerint nem lesz problémája, azoknak viszont, akik csak nemrég mutatkoztak be az F1-ben, lehetnek gondjaik.

Idővel azonban észrevettem, hogy a téli tesztelés is egyre kisebb megrázkódtatást jelent a testemnek. Ez általában jó referencia, a karrierem korábi szakaszában az első nap után mindig kivoltam tőle. A testem mostanra azonban eléggé tapasztalt ahhoz, hogy minden rendben legyen. Az újoncok és a másodévesek kicsit jobban meg fogják érezni."