A Ferrari nem fog tudni másodhegedűst faragni Sainz-ból

Forma-1, Brazil Nagydíj, Sainz, McLaren
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 14: Carlos Sainz of Spain and McLaren F1 walks in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 14, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Forma-3-as karrierje alatt egy évig Carlos Sainz-ot a csapatában tudó Trevor Carlin szerint a Ferrari nem fogja tudni Charles Leclerc mögé parancsolni a spanyolt, ha ez lenne a célja.

Carlos Sainz Ferrarihoz igazolásával óhatatlanul beindultak azok a spekulációk, amelyek arról szólnak, hogy a spanyol pilóta csak másodhegedűs lesz Charles Leclerc mögött. Miután a tavalyi év végén hosszú távú szerződést írt alá a monacóival, a Ferrari egyértelműen kinyilvánította, hogy kire épít a jövőben, sokak szerint pedig ennek Leclerc aktuális csapattársa ihatja meg a levét.

Trevor Carlin, az utánpótlás-sorozatokban sikeres és jól csengő Carlin Motorsport tulajdonosa szerint Sainz azonban jobb annál, hogy Leclerc mögé parancsolják. A spanyol pilóta egykori főnöke reméli, a vörösöknek nincsenek is ilyen tervei korábbi versenyzőjével.

Nem lesz Leclerc vízhordója Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Robert Cianflone

Sainz a 2012-es szezonban a brit Forma-3-ban és az F3-as Európa-bajnokságban versenyzett a Carlin Motorsport színeiben, Trevor Carlinnak tehát volt ideje megismerni a kétszeres ralivilágbajnok Carlos Sainz szárnyait bontogató fiát. Az 57 esztendős csapattulajdonos úgy véli, hogy ha a Ferrari második számú pilótát akar csinálni a 25 esztendős spanyolból, akkor rossz lóra tett.

– nyilatkozta a Reuters-nek. – Remélem, hogy nem ezért igazolták le. Tudom, hogy az emberek arról beszélnek, hogy mindhárom topcsapatnak van első számú pilótája, de én nem látom, hogy Carlos az lenne. Ha megkapja ugyanazokat a feltételeket és ugyanolyan autót, akkor közel lehet Leclerc-hez."

Egykori főnöke szerint Sainz különösen a futamokon lesz erős, amivel akár meglepetést is okozhat.

Azért fog harcolni, hogy kivívja a csapat tiszteletét. Szerintem nyomás mindig is lesz rajta, de amikor igazán belejön, ő lehet a meglepetés, aki nagyon-nagyon boldoggá teszi a tifosit."

Leclerc felkötheti a gatyáját? Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Carlin úgy véli, hogy Sainz a tavalyi szezonra érett be igazán, ő legalábbis akkor látta benne azt a pilótát, akit közös Forma-3-as szezonjuk során. „Amikor az ember a Toro Rossón keresztül kerül a Forma-1-be, nem feltétlenül kapja meg az esélyt, hogy teljes értékű pilótává fejlődjön. Én arra a Carlosra emlékeztem a Forma-3-as időkből, akit tavaly, a McLarennél láttunk.

Sainzon persze már fiatalon is látszott, hogy nagy tehetség, amit Carlin szerint a kétszeres ralivilágbajnok édesapjának köszönhet. „Amikor nálunk vezetett, kivételesen jól ment esőben. Nevetségesen jó volt. Mindez amiatt volt, mert már gyerekként buggykat vezetett, miközben az apja tanította őt. Szerintem raliversenyzőnek is pont olyan jó lenne, mint Forma-1-es pilótának."