Verstappen sejti, hogy melyik volt csapattársa megy a Ferrarihoz

Forma-1, Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Red Bull Racing, Danyiil Kvjat, Carlos Sainz, Scuderia Toro Rosso, Orosz Nagydíj 2017
SOCHI, RUSSIA - APRIL 27: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing, Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing, Carlos Sainz of Spain and Scuderia Toro Rosso and Daniil Kvyat of Russia and Scuderia Toro Rosso pose for a photo during previews to the Formula One Grand Prix of Russia on April 27, 2017 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen leszögezte, ő nem igazol a Ferrarihoz, kitart a Red Bull mellett, azt viszont gyanítja, hogy melyik korábbi csapattársa érkezik majd a maranellói istállóhoz.

Sebastian Vettel és a Ferrari döntése felkorbácsolta a hullámokat a Forma-1-ben: meglepetésre elválnak a felek útjai a 2020-as év végén, így a Scuderiának új pilóta után kell néznie Charles Leclerc mellé. A sajtóban több név és egy potenciális befutó is felmerült, de amíg nincs hivatalos bejelentés, a mezőny tagjai is csak találgathatnak.

Az biztos, hogy a jelenlegi mezőny, egyben a fiatal generáció egyik legtöbbre tartott tagja, Max Verstappen nem igazol a Ferrarihoz. A holland pilóta tavaly felbőszítette az olasz autógyártó ügyvezetőjét, amikor csalással vádolta a Scuderiát (ennek ellenkezője azóta sem bizonyosodott be), majd 2023 végéig meghosszabbította a szerződését a Red Bullal.

Danyiil Kvjat volt már a Ferrari fejlesztőpilótája, Daniel Ricciardo és Carlos Sainz most a két legfőbb jelölt, Max Verstappen a Red Bull versenyzője marad Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen a csapat egyik szponzora, a Puma részére szerepelt egy videointerjúban David Coultharddal, ahol megerősítette, hogy ő nem számol a Ferrarival. „Egy ideje már megy a spekuláció, hogy [Vettel] folytatja-e a Ferrarinál vagy sem, nos, kiderült, hogy nem – összegzett. – Gondolom, hamarosan eldől, hogy ki lesz az utódja.”

„Most ez van, valaki más kap lehetőséget, hogy a Ferrarinál versenyezzen. Természetesen nagyszerű csapat, és biztos vagyok abban, hogy a helyes döntést hozzák majd meg a következő pilótájukkal kapcsolatban. Majd meglátjuk, hogy mi fog ott történni” – nyilatkozta a holland pilóta, akinek az egyik legfőbb ellenfele pont a ferraris Charles Leclerc lehet a következő évek során.

Vettel ülése mellett Sainzé is megüresedhet, a spanyol pilóta távozása esetén lehetséges, hogy Ricciardo foglalja majd el Forrás: NurPhoto via Getty Images/Joan Valls/NurPhoto/Joan Valls

Sajtóértesülések szerint a Ferrari kívánságlistájának élén a McLaren pilótája, Carlos Sainz áll, a spanyol pilóta leigazolását akár már a héten bejelenthetik, de felmerült Daniel Ricciardo neve is, és akadnak további jelöltek arra az esetre, ha egyikükkel sem sikerül megállapodni.

Coulthard sejtelmesen megkérdezte Verstappent, szerinte az olaszos vagy a spanyol hangzású nevet viselő pilóta igazol-e a Ferrarihoz.

„Úgy gondolom, nem az olaszos hangzású név lesz – utalt Ricciardóra. – Meglátjuk. Végül is, ez csak egy tipp. Várnunk kell, és majd kiderül.” A helyzet érdekessége, hogy Sainz és Ricciardo is volt Verstappen csapattársa a Toro Rossónál és a Red Bullnál, így mindkettejüket jól ismeri, de inkább az ausztrál versenyzővel ápolt jó munkakapcsolatot.