Vettel iránt két rivális csapat is érdeklődik

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Olasz Nagydíj
Sebastian Vettel of Scuderia Ferrari Mission Winnow in the paddock during the Formula One Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 7, 2019 in Monza, Italy. (Photo by Emmanuele Ciancaglini/NurPhoto via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Két istálló is érdeklődik Sebastian Vettel szolgálatai iránt a Ferraival kapcsolatban rendszerint jól értesült olasz Leo Turrini szerint. A négyszeres világbajnoknak hamarosan döntenie kell a jövőjéről.

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerződése az idei szezon végén lejár a Ferrarival, egyelőre pedig nem történt bejelentés azzal kapcsolatban, hogy a német pilóta marad-e Maranellóban. Jelen állás szerint ennyit lehet biztosan tudni, a sajtóban ugyanis néhány naponta új információk jelennek meg. Most a Ferrarival kapcsolatban rendszerint bennfentes infókat szállító Leo Turrini csepegtetett néhány hírmorzsát.

Továbbra is kérdéses a jövője Forrás: NurPhoto via Getty Images/Emmanuele Ciancaglini/NurPhoto/Emmanuele Ciancaglini

A legutóbbi fejleményről a Sky Sports számolt be, ők úgy tudják, hogy még ajánlattétel sem történt a Scuderia részéről, a tárgyalások gyakorlatilag semerre sem haladnak. Turrini szerint azonban az ezt megelőző opció a valós, azaz a Ferrari egyéves szerződést kínált Vettelnek, aki azonban vacillál, hogy elfogadja-e azt. „A Ferrari arra kérte Vettelt, hogy június végéig, azaz még a bajnokság kezdete előtt válaszoljon” – nyilatkozta Turrini az olasz Sky Sports-nak.

Figyelembe kell venni, hogy Charles Leclerc-nek 2024 végéig van szerződése."

A Ferrarinál rendszerint megkülönböztetnek első és második számú pilótát, és bár a tavalyi szezon során nyíltan egyszer sem mondták ezt ki, többször is a négyszeres világbajnoknak kedveztek.

Turrini a Ferrari ügyvezető igazgatójától, Louis Camilleritől úgy tudja, nem akarnak második számú pilótát csinálni Vettelből.

„Nem olyan szerződést kínálnak neki, ami Leclerc szárnysegédjévé teszi. Camilleri azt mondta nekem, hogy lehetetlenség olyasmit kérni egy négyszeres világbajnoktól, hogy legyen a segítője egy olyan versenyzőnek, aki még csak két futamot nyert."

A Renault is szívesen látná Forrás: NurPhoto via Getty Images/Emmanuele Ciancaglini/NurPhoto/Emmanuele Ciancaglini

Amennyiben Vettelnek valóban június végéig kell döntenie, hamarosan pont kerülhet az ügy végére. A Ferrari azért sürgetheti mindezt, hogy legyen ideje új csapattársat találni Leclerc-nek. Turrini szerint a jelenleg a McLarennél versenyző Carlos Sainz az elsőszámú célpontjuk. Na de mi lesz Vettellel?

Meg kell várnunk, hogy elfogadja-e a Ferrari által kínált szerződést. Ha nem, akkor a Ferrari szerintem Carlos Sainz-ot fogja megpróbálni szerződtetni a helyére" – mondta Turrini.