Hamilton elgondolkodott azon, hogy kihagy egy évet

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes, Barcelona teszt 5. nap
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 27: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP walks on a circuit road after his car stopped on track during Day Two of F1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 27, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton 13 éve a Forma-1-es mezőny tagja, a folyamatos mentális és fizikai stresszel járó versenyzés pedig arra késztette, hogy fontolóra vegyen egy hosszabb szünetet.

Lewis Hamilton a tavalyi Abu-dzabi Nagydíjon 250. Forma-1-es versenyét teljesítette, amellyel jelenleg kilencedik az örökranglistán a nagydíjrajtok tekintetében. A Mercedes pilótája 2007 óta tagja a mezőnynek, 13 F1-es szezonja során egyetlen futamot sem hagyott ki. Ennél azonban jóval régebb óta versenyez már évről évre, mostanra pedig ő lett a mezőny második legidősebb versenyzője.

A Mercedes által közzétett videóban a hatszoros világbajnok bevallotta, többször is megfordult a fejében, hogy jót tenne neki egy év szünet, végül azonban úgy döntött, hogy a Forma-1 gyorsan változó világában nem engedheti meg magának mindezt.

Hamilton fontolóra vette, hogy ideiglenesen hátat fordít az F1-nek Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Általánosságban nagyon csöndes ember vagyok. Élvezem az énidőt, szerintem mindannyiunknak nagyon fontos, hogy rendelkezzünk ilyennel. Munkamániás vagyok, és amint felveszem a ritmust, egyik dolog követi a másikat, mindent kisajtolok magamból az edzéseken, közben pedig igyekszem megtalálni az egyensúlyt az életemben.

Az F1 történetében számtalan példa volt már arra, hogy versenyzőknek ilyen-olyan okból ki kellett hagynia legalább egy szezont, kevés kivételtől eltekintve a visszatérés után a legtöbben azonban már nem tudtak úgy teljesíteni, mint előtte.

Hamilton szerint a Forma-1 egy év alatt is olyan sokat változik, hogy ez tenné nehézzé számára a visszarázódást.

„Az ember nem hagyhatja csak úgy abba. Nem hiszem, hogy bármilyen, ereje teljében levő sportolónak jót tesz, ha kihagy egy évet és aztán visszatér. A technológia annyira hihetetlen ütemben fejlődik, hogy muszáj lépést tartani a fejlesztésekkel. Az egyéves szabadság ezért szóba sem jöhet. Most így is kaptunk egy rövidebbet, amit élvezek, frissebbnek és egészségesebbnek érzem magam, mint valaha. Egyedül az jelent kihívást, hogy tisztán tartsam az elmémet."

Arra koncentrál, hogy erősebben térjen vissza Forrás: NurPhoto via Getty Images/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

A koronavírus miatti kényszerszünetet a hatszoros világbajnok főként edzéssel és mentális felkészüléssel tölti.

Vádlira edzeni nem izgalmas, ahogyan farizom-gyakorlatokat végezni sem, de mindkettő nagyon fontos. Szerintem idővel a testünknek lesznek erősségei és gyengeségei, edzés közben pedig gyakran a nagy izmokra koncentrálunk, kisebbekre nem. Most nagyon igyekszem mélyre ásni magam ebben és finomhangolni a testem. Próbálok a következő szintre lépni és kitalálni, miként lehetnék fittebb, mint eddig."