Vágólapra másolva!
Korábban arról szóltak a hírek, hogy Sebastian Vettel elutasította a Ferrari szerződéshosszabbítási ajánlatát, a legújabb fejlemények szerint azonban a Scuderia még ajánlatot sem tett.

Kis túlzással szinte naponta jelennek meg újabb információk Sebastian Vettel jövőjével kapcsolatban. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke korábban elmondta: szeretnék megtartani a négyszeres világbajnokot. Ezen kívül azt is tudni lehet, hogy zajlanak az egyeztetések a két fél között, és minél hamarabb dűlőre szeretnének jutni, nem akarják a szezon végéig húzni a döntést. Azzal kapcsolatban azonban már eltérőek az információk, hogy a Scuderia tett-e ajánlatot a német pilótának, és ha igen, akkor az mit tartalmaz.

Eltérőek az információk Vettel szerződéshosszabbításáról Forrás: CREDIT: @Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

Korábban a Gazzetta dello Sport úgy értesült, hogy a Ferrari csak egy évvel hosszabbítaná meg Vettel szerződését, és jelentősen megvágná a fizetését. Az olasz sportnapilap azt is tudni vélte, hogy a 2015 óta a maranellóiaknál versenyző német ezt az ajánlatot elutasította.

Az eddigiekkel ellentmond azonban Craig Slater, a Sky Sports tudósítójának információja. Ő úgy tudja, hogy még ajánlattételig sem jutottak el a felek.

„Az a történet kering a médiában, hogy egyéves szerződést és a jelenlegi fizetése harmadát ajánlotta neki a csapat, ami nagyjából 10-12 millió eurót jelent” – mondta Slater.

A kérdés tehát az, hogy a Ferrari mikor lép, ha lép egyáltalán, és nem döntötte már el, hogy a szezon végeztével lecseréli a négyszeres világbajnokot.

Vettelnek az idei lesz a hatodik szezonja a Ferrarinál Forrás: CREDIT: @Scuderia Ferrari Press Office/Colombo Images

Az F1-insider.com értesülései szerint abban nem változott semmi, hogy a vörösök folytatnák az együttműködést.

Úgy tudják, hogy Mattia Binotto kétéves szerződést szeretne kötni pilótájával, a fizetését azonban valóban drasztikusan csökkentené.

Vettel korábban egy online videokonferencián azt mondta, hogy van rá esély, hogy már az első futam előtt döntés születik. Jelen állás szerint ez július 5-ét jelent. Mark Hughes, a Sky Sports szakértője azonban szintén úgy tudja, hogy

semmilyen irányba nem haladnak a tárgyalások Vettel és a Ferrari között, a pilóta sem támasztott még követeléseket a csapattal szemben,

a Scuderia pedig nem tett ajánlatot a németnek. Hughes szerint a Ferrari egyértelműen meg akarja tartani Vettelt, de már Charles Leclerc-t tekinti fő prioritásának, ezért a négyszeres világbajnok „tiszteletteljes" ajánlatra számíthat, de korántsem olyan nagylelkűre, mint a korábbi években. A kérdés csak az, hogy elfogadja-e.