Vágólapra másolva!
Olaszországban felmerült, hogy a 2014-ben leváltott csapatfőnök, Stefano Domenicali visszatérhet a Scuderia Ferrari élére, az érintett azonban leszögezte, ez csak megalapozatlan pletyka.

Amikor nem nyer a Ferrari, visszatérő téma, hogy változás történhet a csapat menedzsmentjében. A Scuderia 2008-ban szerzett utoljára világbajnoki címet, ez tükröződik a főnökök névsorán is: 2014-ig Stefano Domenicali vezette az istállót, majd néhány hónapra jött Marco Mattiacci, őt Maurizio Arrivabene miatt rúgták ki, majd Mattia Binotto kapott bizalmat.

Az eredmények egyelőre elmaradnak a várakozásoktól, és Binottót rendszeresen bírálják azért, mert nem az olaszoktól megszokott, erős kézzel irányítja az istállót, hanem nyugodt munkakörülményeket igyekszik teremteni. Bernie Ecclestone nemrég azt mondta, olyan ember kell a Ferrarihoz, „aki megérteti az emberekkel, hogy ha mond valamit, akkor az úgy lesz. Nem talán vagy megbeszéljük.”

Domenicali nem tör Binotto állására Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Lars Baron

Felmerült, hogy visszatérhet egy korábban sikeres csapatfőnök, Stefano Domenicali, aki ugyan világbajnoki címet szintén nem nyert, de 2010-ben és 2012-ben az irányítása alatt az utolsó pillanatig harcban álltak a végső győzelemért, azóta viszont a Scuderia még ezt sem tudta elérni. Az érintett viszont nem érdekelt a váltásban.

– nyilatkozta a Lamborghini vezérigazgatója a Corriere della Sera című lapnak. – Évek óta ismerem [John] Elkannt, a Ferrarit meg egész életemben, nyilvánvaló, hogy szoktunk egymással beszélgetni. Az viszont, hogy visszatérek Maranellóba csak egy megalapozatlan pletyka.”

Domenicali 2008 elején vette át a Scuderia irányítását Jean Todttól, világbajnoki címet nem nyert, de kétszer is közel járt hozzá Forrás: Getty Images/2008 Ferrari/Handout

Domenicali korábban együtt is dolgozott Binottóval, a lap hasábjain méltatta is korábbi munkatársát: „Meggyőződésem, hogy technikai igazgatóként és csapatfőnökként is jó munkát végzett, gyorsan tanult és igazolta, hogy felkészült és kiegyensúlyozott.

Az olasz szakember azt is kizárta, hogy képbe kerüljön a Liberty Media egyik igazgatói pozíciójával, de megtartja az FIA formulaautós bizottságának elnöki tisztségét.