Leclerc: Jobban bízom Hamiltonban, de Verstappennel élvezetesebb a csata

Forma-1, Brit Nagydíj, Charles Leclerc, Max Verstappen, Ferrari, Red Bull
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 14: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 and Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF90 battle for track position during the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 14, 2019 in Northampton, England. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc kijelentette, amikor Lewis Hamiltonnal küzd a pályán, kevésbé fél attól, hogy kiesik a versenyből, mint abban az esetben, ha Max Verstappen van mellette, utóbbival viszont izgalmasabb párharcokat szokott vívni. A monacói pilóta elmondta, rengeteget tanul a hatszoros világbajnoktól.

A tavalyi F1-es szezon során Charles Leclerc jó néhány szoros csatát vívott meg a pályán riválisaival. Ezekből néha győztesen, máskor pedig vesztesen került ki, de annyi bizonyos, hogy másodévesként sokat tanult belőlük, és már jobban fel tudja mérni, hogy mire számíthat ellenfeleitől.

A legemlékezetesebb test a test elleni küzdelmei Lewis Hamiltonnal, valamint Max Verstappennel szemben voltak. A monacói pilóta elárulta, nagyon nem mindegy, melyikük van mellette, hiszen két vetélytársa teljesen más érzéseket vált ki belőle.

Leclerc és Verstappen Ausztriában vívták első igazán éles csatájukat Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Ha nagyobb eséllyel akarom befejezni a futamot, valószínűleg Lewist [választanám] – nyilatkozta a Sky Sports vodcastjában. – Ha viszont élvezni szeretném a szoros csatát, akkor Maxot, hiszen vele mindig izgalmas a versenyzés. Nagyon kis helyet hagyunk egymásnak, de hát ezért szeretjük ezt a sportot.”

Leclerc az Osztrák és a Brit Nagydíjon is összecsapott a Red Bull pilótájával. Spielbergben Verstappen egy sokat vitatott manőverrel orozta el előle a győzelmet,

aminek következtében a Ferrari versenyzője változtatott hozzáállásán. Ez már a két héttel későbbi silverstone-i futamon is látszott, ahol nem hagyta magát a Red Bull versenyzőjével szemben.

Hamiltont Spában és Monzában kellett maga mögött tartania ahhoz, hogy megszerezze élete első két diadalát. Főleg utóbbi volt nagyon szoros, akkor Leclerc nagyon agresszívan védte meg pozícióját, még a pályáról is leszorította brit ellenfelét.

A 22 esztendős pilóta úgy véli, Hamilton nem erővel, hanem inkább ésszel játszik.

„Lewis más típusú versenyző, aki rendkívül okos. Nagyon sokat tanulok, amikor ellene csatázok, mivel a tapasztalatának köszönhetően mindig tudja, hogy a másik mire készül, és ez teszi ennyire eredményessé az ilyen helyzetekben. Nem annyira agresszív, emellett mindig korrekt, de nagyon előrelátó” – magyarázta.

Monzában Leclerc már nagyon agresszívan védekezett Hamilton ellen Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Azt még több okból sem lehet tudni, hogy Leclerc idén kivel és mennyit fog csatázni. A futamok száma nagyon sok tényezőtől függ, az erőviszonyokat pedig csupán az előszezoni tesztek alapján lehet megbecsülni. Ráadásul könnyen előfordulhat, hogy valamelyik csapat többet fejlődik a szezonnyitóra, mint riválisai, ami megint csak átírhatja a sorrendet.