A Ferrari egykori csapatfőnöke mentősként harcol a koronavírus ellen

Forma-1, Maurizio Arrivabene, Scuderia Ferrari, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Ferrari Team Principal Maurizio Arrivabene looks on from the pitwall during final practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2018 in Mexico City, Mexico. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Maurizio Arrivabene, a Ferrari egykori csapatfőnöke mentősofőrként teljesít szolgálatot a koronavírus elleni küzdelemben. Az olasz szakember ráadásul mindezt nem is akarta nyilvánosságra hozni.

Az európai országok közül Olaszország szenvedte meg a legjobban a koronavírus-járványt, hiszen eddig közel 200 ezer fertőzöttet regisztráltak és több mint 25 ezren hunytak el. Éppen ezért hetek, hónapok óta minden segítségre szükség van.

Ennek szellemében csapott fel önkéntes mentősnek Maurizio Arrivabene, a Ferrari korábbi F1-es csapatfőnöke, tudta meg Leo Turrini F1-es szakíró. Arról nem szólnak a híradások, hogy a 63 esztendős szakember az ország melyik részén teljesít szolgálatot, de jó eséllyel valahol Észak-Olaszországban. Ezt nem csupán korábbi munkahelyéből lehet sejteni, hanem abból a tényből is, hogy 2012 óta elnökségi tag a torinói Juventus futballcsapatánál.

Arrivabene önkéntes mentősként harcol a koronavírus ellen Forrás: AFP/2018 Getty Images/Mark Thompson

Arrivabene biztosan nem abból a szándékból állt be segíteni, hogy a sajtóban jó színben tüntesse fel magát. Éppen ellenkezőleg, hiszen az olasz szakember az egészet titokban akarta tartani. „A mogorva stílusához tartozó nagy szívéhez hűen Arrivabene úgy látta a legjobbnak, ha nem mond senkinek semmit – írja az Il Resto del Carlino. –

Arrivabenét 2014 novemberében nevezték ki a Ferrari csapatfőnökévé. Irányítása alatt az istálló 14 futamgyőzelmet szerzett, és utolsó két évében már egyértelműen lehetett látni az előrelépést. Ezzel együtt azonban a Mercedest egyéni és konstruktőri szinten sem sikerült megverniük.

A Ferrari vezetése tavaly januárban menesztette posztjáról, helyére Mattia Binottót nevezték ki.

A hírek szerint a váltásra azért volt szükség, mert kettőjük viszonya megromlott, a Ferrari néhai elnöke, Sergio Marchionne pedig Binottót nézte ki utódnak. Brit újságírók arról számoltak be, hogy a Ferrari javulásának vajmi kevés köze volt Arrivabene tevékenységéhez, sőt, az egykori csapatfőnök inkább mérgező légkört teremtett az istállón belül.

A hírek szerint regnálásának végére Arrivabene rossz viszonyba került Binottóval Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hz

Arrivabene nem az első az F1 világából, akiről kiderült, hogy aktívan részt vesz a koronavírus elleni küzdelemben. Mario Isola, a Pirelli sportigazgatója ugyanis szintén mentősként tevékenykedik, de honfitársával ellentétben róla köztudott, hogy a holtszezonban rendszeresen vállal ilyen feladatokat.