Olasz sajtó: Vettel elutasította a Ferrari szerződéshosszabbítási ajánlatát

Forma-1, Sebastian Vettel, Ferrari, Barcelona teszt
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 21: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF1000 in the car during day three of F1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 21, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Eric Alonso/MB Media/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülések szerint az idei év végén lejáró szerződésű Sebastian Vettelnek nem tetszett a Ferrari hosszabbítási ajánlata, ezért elutasította azt. Maranellóban eközben állítólag már a négyszeres világbajnok potenciális utódját keresik.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy sajtóhírek szerint a Ferrari csupán egy évvel hosszabbítaná meg Sebastian Vettel 2020 végén lejáró szerződését, valamint a fizetését is jelentősen csökkentené. A jelek szerint a négyszeres világbajnok ebbe nem ment bele, és nem fogadta el az ajánlatot. A német pilóta nemrég több neves külföldi szaklapnak szervezett online sajtóbeszélgetésen vett részt, amelyen részletekbe ugyan nem bocsátkozott a hosszabbításával kapcsolatban, de megjegyezte, hogy eddig minden szerződése három évre szólt.

Vettel és a Ferrari elképzelései nem egyeznek Forrás: Getty Images/2020 Eric Alonso/MB Media/Eric Alonso/Mb Media

Korábban a Sky Italia értesülése volt, hogy Vettelnek csak egyéves szerződést és kevesebb pénzt ajánlott a Ferrari, most pedig a Gazzetta dello Sport írta meg, hogy a négyszeres világbajnok ezt nem fogadta el.

A vezető olasz sportnapilap azt is tudni véli, hogy az egyéves kontraktus mellé a maranellóiak 12 millió eurót fizetnének Vettelnek, ugyanannyit, amennyit Charles Leclerc kap.

Vettel becslések szerint most évi 27 milliót keres, bérének több mint a felével való csökkentése pedig nem igazán nyerte el a tetszését. Saját forrásokra hivatkozva azt írják, hogy a német pilóta legalább két évre szóló hosszabbítást szeretne.

A Gazzetta dello Sport lehetséges utódokról is szót ejtett, informátoruk szerint a Ferrari ugyanis nem fog jobb ajánlatot tenni Vettelnek, aki ha a jelenlegit nem fogadja el, mehet amerre lát. Állításuk szerint a Scuderia a McLarennél versenyző Carlos Sainz-cal, valamint a Renault-nál az év végén lejáró szerződésű Daniel Ricciardóval is kapcsolatban áll, de korábbi tesztpilótájuk, a jelenleg az Alfa Romeót erősítő Antonio Giovinazzi érkezése sem zárható ki, ő azonban csak rövid távú megoldást jelentene.

Már utódot keresnek Vettelnek? Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Quinn Rooney

Ami biztosnak tűnik, hogy ha Vettel 2020 végén el is megy, Lewis Hamilton akkor sem igazol Maranellóba, ezt legutóbb maga a hatszoros világbajnok cáfolta, a Gazzetta dello Sport szerint a Ferrari pedig egyébként is túl idősnek tartja a 35 esztendős bajnokot ahhoz, hogy elkötelezze magát mellette. A kor egyébként könnyen lehet, hogy az idén nyáron 33. életévét betöltő Vettelnél is szerepet játszik abban, hogy nem akar vele több évre hosszabbítani a csapat. A négyszeres világbajnok az ominózus sajtóbeszélgetésen elmondta: bár tapasztalt, öregnek semmiképp sem érzi magát.

Amennyiben mennie kell Maranellóból, sokak szerint a McLaren lehet számára az ideális megoldás,

csapatfőnökként a német Andreas Seidl vélhetően nem bánná egy olyan, tapasztalt pilóta érkezését (aki ráadásul szintén német), aki segítheti az istálló visszajutását az élmezőnybe. Bernie Ecclestone, az F1 korábbi ügyvezető igazgatója, egyben Vettel barátja nemrég kijelentette: szerinte a németnek nincs maradása Maranellóban, így vagy menjen a McLarenhez, vagy vonuljon vissza.