Vágólapra másolva!
Hiányoznának neki a helyszíni nézők, de Antonio Giovinazzi úgy véli, a várakozás helyett jobb lenne biztonságos keretek között újrakezdeni a versenyzést. Kemény megterhelésre számít.

Az F1-ben érdekeltek sorra latolgatják, hogy elkezdődhet-e az idei versenyszezon, és ha igen, akkor mikor, milyen körülmények között nyílik erre lehetőség. A sportág kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media akár zárt kapuk mögött, de minél hamarabb újrakezdené a versenyzést, erre az optimista várakozások szerint is leghamarabb július környékén lehet esély.

Ahogy a társadalom többi tagjának, úgy az autóversenyzőknek is nehézkes a várakozás: Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke nemrég elárulta, Sebastian Vettelnek is hiányzik a normális kerékvágás, és az Alfa Romeo Racing pilótája, Antonio Giovinazzi is úgy véli, akár helyszíni nézők nélkül is jobb lenne versenyezni, mint várakozni.

Giovinazzi hajlana a zárt kapus versenyekre Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Biztosan más hangulat lenne, mert a minket támogató emberek minden pilótának extra lökést adnak, de az a legfontosabb, hogy biztonságos körülmények közepette versenyezhessünk, és erre egy megoldás az, hogy ne legyenek nézők a pályán, de legalább a kanapékról drukkolhassanak nekünk. Amikor a vírus végre eltűnik, az emberek is visszatérhetnek és szurkolhatnak nekünk.”

– nyilatkozta a Sky Sportsnak. Az olasz pilóta elmondta, nagyon nehéz időszakra számít akkor is, amikor elkezdődnek a versenyek, mivel a Liberty Media arra készül, hogy sűríti a naptárat. Felmerült, hogy hét hétvége alatt akár hat futamot is megrendeznének, ami óriási megterhelés lenne a pilótáknak is.

A pilóták eddig mindössze három éles tesztnapot tölthettek autóban az idei év során Forrás: NurPhoto via Getty Images/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

„Nagyon nehéz lenne. Ha belegondolunk, a téli szünet, kéthónapos kihagyás után visszatértünk Barcelonába [tesztelni], és az első nap végén a nyakunk teljesen kikészül. Most két hónapnál is több, talán háromhónapos kihagyás is lesz, Barcelonában pedig csak két-három napot vezettük az autókat. Biztos vagyok abban, hogy megérezzük majd a visszatérést” – vélte.

Azt természetesen Giovinazzi sem tudja, hogy a várakozás pontosan meddig fog tartani, de ő maga is próbálja tartani a lelket a szurkolókban: „Vigyázzanak magukra, tartsák tiszteletben a szabályokat, hamarosan újrakezdhetjük a szezont, és ismét jól szórakozhatunk!” – ígérte az olasz versenyző.