Monzai győzelme után egy taxis úgy dicsérte Leclerc-t, hogy fel sem ismerte

Forma-1, Olasz Nagydíj, Leclerc, Ferrari, Binotto
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 08: Race winner Charles Leclerc of Monaco and Ferrari celebrates with his team after the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 08, 2019 in Monza, Italy. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem sokkal monzai győzelme után Charles Leclerc elmesélte, hogy aznap a taxisofőr úgy dicsérte őt, hogy nem volt tudatában annak, kit szállít. A Ferrari pilótája most elárulta, az érintett elsőre nem is akarta elhinni az igazságot.

A tavalyi Olasz Nagydíjon Charles Leclerc véget vetett a Ferrari történetének (holtversenyben) leghosszabb monzai nyeretlenségi sorozatának. A monacói pilóta számára ráadásul nem csupán a tifosi miatt volt különleges ez a győzelem, hanem azért is, mert akkor ünnepelhetett igazán először a dobogó tetején. Az egy héttel korábbi Belga Nagydíjon elért sikerét beárnyékolta Anthoine Hubert előző napi tragédiája.

Pár nappal később megosztott egy vicces történetet: az őt szállító taxisofőr nem nézett hátra, így fogalma sem volt, ki ül mögötte. Ennek az lett a következménye, hogy előbb megkérdezte Leclerc-től, hogy volt-e kinn a futamon, majd elkezdte dicsérni a futamot megnyerő „fiatal srácot”. A 22 esztendős versenyző most újra felelevenítette az eseményeket.

Leclerc számára nemcsak a monzai győzeem, hanem az azt követő taxiút is emlékezetes volt Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Vasárnap este meg akartam ünnepelni a győzelmet, ezért beszálltunk egy taxiba, és étterembe mentünk – emlékezett vissza Will Buxton F1-es újságíró élő Instagram-videójában. – A sofőr pedig kérdezte, hogy voltunk-e a versenyen, amire igennel válaszoltunk. Aztán mondta, hogy a Ferrari nyert, és nagyon jó a fiatal pilótájuk.

Leclerc hozzátette, csak az utazás végén fedte fel magát. A sofőr először nem is akarta elhinni az igazságot, de aztán igazi rajongóhoz méltó módon kért néhány közös képet a monacói pilótától. Az biztos, hogy életre szóló kalandban volt része.

Leclerc a mai napig beleborzong, ha látja a verseny végét Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

A Forma-1 szombaton a teljes 2019-es Olasz Nagydíjat feltöltötte hivatalos platformjaira, hogy valamelyest pótolja az elmaradt futamok keltette űrt. Már csak ezért is volt aktuális a kérdés, hogy a későbbi győztes visszanézte-e a versenyt.

„Igen, kétszer is, egyszer angolul, egyszer pedig olaszul – felelte Leclerc, aki ilyenkor ugyan már nem izgul, de néhány pillanatba azért most is beleborzong. – Tudom, hogy mi lesz a vége, ami azért segít. A leintés utáni pillanatoktól viszont még mindig libabőrös vagyok, akárhányszor látom.”