Ferrari: Vettel őszinte és egyenes, ezért is szeretjük

Forma-1, Mattia Binotto, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari
German 4 time World Champions Sebastian Vettel of Formula 1 team Scuderia Ferrari and Italian Scuderia Ferraris Mattia Binotto guest during Italian sunday night TV program Che Tempo Che Fa, on air on public Italian TV Rai2, 16 February 2020 (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Mattia Binotto kijelentette, egyik pilótájának sem jött jól a kényszerszünet, mivel mindketten imádnak versenyezni. A Ferrari csapatfőnöke elmondta, a normális kerékvágás különösen Sebastian Vettelnek hiányzik, akit a Scuderiánál elsősorban a személyisége miatt kedvelnek. A svájci szakember örül Charles Leclerc virtuális világban elért sikereinek.

Miután a koronavírus-járvány miatt már kilenc futamot is halasztani vagy törölni kellett, a Forma-1-es pilóták még legalább két és fél hónapig nem gurulhatnak pályára nagydíjhétvégén. A versenyzés hiányát többen is esporttal igyekeznek valamelyest pótolni, többek között az F1 is létrehozott saját virtuális sorozatot. Az idősebb nemzedék képviselőit azonban ez kevésbé hozza lázba, legalábbis a nagy érdeklődésre számot tartó eseményeken nem vesznek részt.

A generációs szakadék a Ferrarinál is felfedezhető, hiszen Sebastian Vettel és Charles Leclerc között több mint tíz év a korkülönbség. Míg a monacói pilóta múlt héten nemhogy bemutatkozott, de győzelmet is aratott a melbourne-i pályán rendezett Virtuális Vietnámi Nagydíjon, addig a négyszeres világbajnok esetében meglepő lenne, ha a jövőben csatlakozna valamelyik szériához. Nem csoda, hogy Mattia Binotto őt emelte ki, amikor arról beszélt, mennyire szeretnének visszatérni a megszokott életükhöz.

Binotto szerint Vettel őszinte és egyenes, ezért is kedvelik a Ferrarinál Forrás: NurPhoto/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Nem hiszem, hogy a kényszerszünet bármelyiküknek is jót tett volna, hiszen imádnak versenyezni, ez az életük része – nyilatkozta a Sky Sportsnak a Ferrari csapatfőnöke. – Tudom, hogy Sebastiannak hiányzik a normális kerékvágás, és minél hamarabb szeretne visszatérni a pályára, de ez csak akkor lehetséges, ha ezt az egészet magunk mögött hagytuk.”

Az év elején téma volt, hogy mi lesz a német versenyző sorsa, vajon 2021-ben is marad-e Ferrarinál. Binotto többször is hangsúlyozta, jövőre is a jelenlegi pilótapárossal szeretnének felállni.

A világjárvány miatt mindenhol, így a maranellóiaknál is megrekedtek a tárgyalások, de a svájci szakember rámutatott most sem felejtette el kiemelni a 32 esztendős pilóta pozitívumait. „Seb őszinte és egyenes ember, aki minden pillanatban arra vágyik, hogy versenyezhessen – jelentette ki. –

Vettellel ellentétben Leclerc valamennyire kitöltötte a futamok hiánya okozta űrt, sőt, győzelmével még sikerélménye is volt. A monacói pilóta a most induló jótékonysági sorozatban is részt vesz. Főnöke szerint a 22 éves pilótának nagyon jót tett, hogy legalább ilyen formában vezetheti a Ferrarit.

Ha a valódi pályán nem is, Leclerc a virtuális térben újra versenyezhetett Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Leclerc élvezte az esport-futamot – mondta. – Fontos volt számára, hogy újra volán mögé üljön, hiszen nagyon hiányzott neki a versenyzés. Az eseményen részvevők lelkesen és pozitívan álltak hozzá a dologhoz, ami örömteli.

Binotto hozzátette, mindkét pilótájával napi kapcsolatban áll, mivel szeretne megbizonyosodni afelől, hogy minden rendben van velük. A svájci szakember elárulta, az adott országban fennálló lehetőségekhez képest mind fizikailag, mind mentálisan készülnek a szezonra, hogy amikor az elindul, a lehető legjobb állapotban legyenek.