Vágólapra másolva!
A koronavírus miatti korlátozások közepette az F1-es pilótáknak is elfoglaltságokat kell találni. Sokan a családjukkal töltik az időt, mások a közönséget is próbálják kiszolgálni várakozás közben.

Az élet legtöbb területéhez hasonlóan a koronavírus a Forma-1-es pilóták mindennapjait is felülírja, hiszen mostanra már három futamot kellett volna teljesíteni, és sokan most valószínűleg valahol Ázsiában lennének a Vietnami Nagydíj és a Kínai Nagydíj között. Ehelyett ők is otthon várakoznak, és próbálják kivárni, amíg ismét pályára lehet lépni. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy a versenyzők miket osztottak meg magukról az elmúlt napok során.

Mercedes

Lewis Hamilton nem vitte túlzásba a jelenlétet a közösségi médiában, de Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke az Österreich című lapnak elárulta, a brit pilóta „sokat gondolkodik” a koronavírus kapcsán, ő viszont ebbe nem akart belebonyolódni. „Sokat sportol, hogy amikor végre elkezdődhet a versenyzés, olyan fit legyen, mint Ausztráliában lett volna.” Valtteri Bottas közben Finnország északi részén edzőtáborozik kedvesével, különböző téli sportoknak hódolva.

Ferrari

Ismerve, hogy Sebastian Vettel „békeidőben” is hajlamos eltűnni a világ szeme elől, most sem meglepő, hogy a négyszeres világbajnok nem nagyon hallat magáról, de a Ferrari alkalomszerűen rá tudta venni arra, hogy videós kérdezz-feleleket tartson és üzenetet is küldjön a Scuderia szurkolóinak. Előbbiből kiderült, hogy egyelőre nem volt ideje veterán motorkerékpárjainak restaurálására.

Charles Leclerc némi fáziskéséssel csatlakozott az esport-mozgalomhoz, a múlt hétvégén már ő is indult az F1 hivatalos versenyén, sőt, meg is nyerte azt. A monacói pilóta kortársaihoz hasonlóan azóta többször is részt vesz ad hoc online versenyeken, sőt, pilótatársaival együtt adománygyűjtést is indított.

Red Bull

Ahogy hazaért Ausztráliából, Max Verstappen rögtön elkezdett online versenyezni, a napokban bejutott a Porsche pénzdíjas bajnokságába is, de az F1 hivatalos játékával nem hajlandó próbálkozni. A holland fiatal nemrég üzent a rajongóinak is az Instagramon. Csapattársa, Alex Albon szintén elkezdett szimulátorozni Leclerc-ékkel, de mást nem osztott meg magáról.

McLaren

Carlos Sainz a melbourne-i túra után teszteltette magát koronavírusra, de ez negatív eredményt hozott, azóta a posztok szerint videojátékozás és edzés tölti ki a napjait.

A McLaren brit pilótája, Lando Norris közben az esportos generáció legaktívabb tagja lett, több különböző játékkal is indul versenyeken, 10 ezer dollárnyi adományt gyűjtött és cserében lenyírta a haját, és több interjút is vállalt.

Renault

Bottas mellett Daniel Ricciardo gyakorolja a leginkább a közösségi távolságtartást: ausztráliai farmján talált magának elfoglaltságot, bár instagramos bejegyzései alapján úgy tűnik, ő is egyre nehezebben viseli a kényszerszünetet.

Néhány interjútól eltekintve Esteban Ocon csak a héten adott életjelet magáról, a Renault saját szervezésű szimulátorversenyének megnyerésével.

AlphaTauri

Honfitársa, Pierre Gasly sem túl aktív, de barátnőjének az Instagramon boldog születésnapot kívánt: „Elég szokatlan szülinap, de a karantén után bepótoljuk az ünneplést!” Gasly korábban az edzésről is megosztott egy fotót: „Ez nehéz időszak, de mosolyogjunk és

Danyiil Kvjat közben „szobafogságban” tölti a napjait: a Sky Sportsnak elárulta, az edzések mellett meggyűlt a baja a felmosással is, mivel most nem számíthat segítőjére. Legalábbis, személyesen nem, de elismerte, többször is érdeklődött takarítási trükkökkel kapcsolatban.

Racing Point

Két kisgyermek mellett Sergio Pérez napjait valószínűleg kitölti a családi élete, de nem feledkezett meg az egészségügyi dolgozók erőfeszítéseiről, akiknek a közösségi médiában mondott köszönetet spanyolul. A Racing Point másik autóját vezető Lance Stroll a nyári szünethez hasonlóan teljesen eltűnt, de édesapja, Lawrence helyette is szerepel eleget az Aston Martinnal kapcsolatos fejlemények révén.

Alfa Romeo

Az a nap még nem jött el, hogy Kimi Räikkönen beálljon szimulátorozni a fiatalokhoz, de szerencsére a közösségi médiával már barátkozik egy ideje. Ennek is köszönhető, hogy megosztotta a világgal, ahogy kislányával balettlépéseket gyakorol. Ki számított erre néhány évvel ezelőtt?!

Antonio Giovinazzi közben szimulátorozni kezdett és némi fáziskéséssel kipróbálta a tavaly nagy népszerűséget elérő instagramos öregítő applikációt. Antonio bácsi így nézhet majd ki 26 év múlva:

Haas

Romain Grosjean híres arról, hogy a versenyzés mellett hétköznapi feladatoktól sem retten meg. Most van ideje hódolni kedvenc hobbijának, a főzésnek, kiveszi a részét a takarításból, és nemrég azt is elárulta, hogy gyermekeinek is segít a tanulásban. Kevin Magnussen közben lement a térképről, de édesapja, a korábban szintén F1-es pilótaként is versenyző Jan Magnussen részt vett néhány esport-versenyen.

Williams

A Forma-1 új hullámát képviselő George Russell természetesen edzéssel kezdett, majd Niki Lauda életrajzával a kezében kapták lencsevégre, később ő maga is szerencsét próbált a gasztronómia terén, házi készítésű pizzájával.

A pályafutása első nagydíjára készítő Nicholas Latifi szintén betekintést engedett az F1-es pilóták extrém edzésmódszereibe, valamint ő is beszállt az esport-versenyzők közé. Ennél azonban fontosabb, hogy honfitársaikhoz, a Stroll-családhoz hasonlóan Nicholas édesapja, Michael Latifi is aktív az üzleti életben, a McLaren csoport egy részének megvásárlása után hitelezni kezdte a Williamst is, és a későbbiekben akár meg is szerezheti a csapat értékes eszközeit.