Társoldalunk:

Az igazi versenyekre is jó hatással lehet a virtuális F1-es futamok sikere

2020.04.11. 09:49

Miközben a legtöbb F1-es pilóta az átlagemberekhez hasonlóan várakozó álláspontra állt be a koronavírus közepette, a fiatal generáció tagjai most is tudják növelni a népszerűségüket.

Vesztegel a Forma-1 mezőnye a koronavírus miatt, hiszen legalább június végéig nem lehet versenyeket rendezni, a csapatok személyzeteit kényszerszabadságra küldték, és a pilóták is otthon várják a járvány lecsengését. Akadnak viszont néhányan, akik ilyenkor is tudják növelni a népszerűségüket, közöttük is Lando Norris jár az élen.

A McLaren pilótája rendszeresen részt vesz online versenyeken, ezeket a Twitch nevű videojátékos platformon közvetíti, ráadásul ilyenkor őt magát is lehet látni, csetel a közönségével és gyakran mókázik is. Mozgósítani is tudja a közönségét, nemrég 10 ezer dollárt gyűjtött jótékony célra azért, hogy cserében levágja a haját.

Norris otthon is rendszeresen mókázik a szimulátorralForrás: AFP/Oli Scarff

A Nielsen Sports elemzése szerint Norris az elmúlt hetek során minden más F1-es pilótánál nagyobb ütemben növelte követői számát a közösségi médiában, és a farmjára visszahúzódó Daniel Ricciardo is megjegyezte, hogy „ő napjaink modern társadalmának kockája”, illetve „ő mindenhol ott van.”

Norrisnak jelenleg 1,3 millió követője van az Instagramon, Lewis Hamilton 15,1 milliós követőbázisához képest még sehol sincs, de a többieket gyorsan behozta.

Ricciardo ugyan 3 milliót számlálhat, Norris csapattársa, Carlos Sainz viszont 5 szezon alatt 1,2 millióig jutott, míg a világbajnoki 2. helyezett Mercedes-pilóta, Valtteri Bottas csak 1,4 milliónál jár. Norris kortársai, Alexander Albon és George Russell messze lemaradtak tőle.

F1-es pilóták követőbázisa a Twitch-en

Az is figyelemre méltó, hogy a Nielsen kimutatása alapján Norris 14 nap alatt bő 53 ezer új követővel gyarapodott, és 36 ezren nézték, ahogy levágja a haját. „Úgy tűnik, Lando nagyon összebarátkozott az esportos dolgokkal és szerintem a McLaren feljavulása is segített neki – mondta Nigel Geach, Nielsen elemzője a Reutersnek. 

Nagy az érdeklődés és úgy tűnik, ő jobban felvállalta ezt, mint a pilóták többsége. Szerintem még többen fogják őt követni, és ez kivetül majd a fizikai térre is, többen látogatják majd a nagydíjakat.” 

A múlt hétvégén volt olyan pont, amikor 77 ezren nézték Norris Twitch-csatornáját az F1 hivatalos esport-versenye közben, pedig a brit pilóta technikai probléma miatt el sem tudott rajtolni. Viszont, így is szórakoztatja a közönségét, gyakran csipkelődik ellenfeleivel is, George Russellnek például viccelve azt mondta:

beszélni akartam azzal az emberrel, aki a legtöbbször indult tavaly az utolsó rajtsorból.” 

A közelmúltban a fiatal generáció egyik legismertebb tagja, a 2,8 milliós Instagram-bázissal rendelkező Charles Leclerc is elkezdett online versenyezni, a SullyGnome.com adatai alapján rögtön Norris nyomába eredt a Twitch-követők terén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK