Társoldalunk:

Hamilton összeveszett volna a Mercedes csapatfőnökével?

2020.04.08. 09:17

Toto Wolff, a Mercedes Forma-1-es istállójának csapatfőnöke reagált azokra a pletykákra, amelyek szerint a végül törölt Ausztrál Nagydíj előtt nézeteltérés alakult ki közte és Lewis Hamilton között.

A Forma-1-es idény még mindig nem kezdődött el, és egy ideig még nem is fog, a mezőny azonban egy verseny helyszínére így is elutazott, a szezonnyitó ausztrál futamot az utolsó pillanatban törölték, miután a McLaren egyik alkalmazottja koronavírusos lett, a csapat pedig visszalépett a részvételtől.

Lewis Hamilton azonban már a melbourne-i hétvége csütörtöki sajtótájékoztatóján is hangot adott annak, hogy nem érti, mit keresnek egyáltalán az országban, emiatt pedig olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy a hatszoros világbajnok összeveszett Toto Wolff-fal, amiért az osztrák versenyezni akart.

Wolff állítja, szó sincs összeveszésrőlForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Végül a Mercedes is visszalépett azok közül, akik a futam megtartására szavaztak, ez azonban inkább a Daimler-vezér nyomásának, mintsem Wolff belátásának volt köszönhető. A címvédő istálló csapatfőnöke az Aston Martinhoz csatlakozása mellett most ezekre a szóbeszédekre is reagált, és kategorikusan cáfolta, hogy rosszban lenne Hamiltonnal. Teljes nonszensz! Lewis és én minden másodpercben kapcsolatban voltunk Ausztráliában, azon az éjszakán is, amikor meghoztuk a döntést a futam törléséről. Mostanában is naponta beszélünk, a kapcsolatunk szorosabb, mint bármikor – jelentette ki az Österreichnak. – A jövőnkről is naponta egyeztetünk, de semmi drámai hír nincs ezzel kapcsolatban. Minden arra utal, hogy ugyanúgy folytatjuk tovább, ahogy eddig."

Wolfftól megkérdezték azt is, pilótája miként viseli a jelenlegi helyzetet. „Sok minden van a fejében, de nem szeretnék ebbe belemenni. Sokat sportol és gondoskodik róla, hogy olyan fitt legyen, mint amilyen Ausztráliában volt" – felelte.

A koronavírus sem lassíthatja le a Mercedest?

Noha még nem tudni, hogy lesz-e 2020-as szezon, és ha igen, az milyen hosszú lehet, Bernie Ecclestone, az F1 korábbi ügyvezető igazgatója arra számít, hogy bármennyi futamot is rendezzenek, ha meglesz az ehhez kellő nyolc, akkor Hamilton megnyeri hetedik vb-címét. „Nem hiszem, hogy mindez nagy különbséget jelentene Lewisnak, a futamok számától függetlenül is megnyerné a vb-címet, beszéljünk nyolc, tizenhat vagy húsz versenyről – nyilatkozta Ecclestone a BBC Radio Five Live-nak. – Ha világbajnokságnak fog számítani és nyer, akkor ugyanúgy beleszámít majd az eredményeibe és elmondhatja magáról, hogy ismét világbajnok lett. A borzasztó az, hogy mind a nyolc versenyt megnyerheti. Nem lenne valami szuper világbajnokság."

Hamilton ott folytatta volna, ahol Abu-Dzabiban abbahagyta?Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Hasonló véleményen van az idei évtől az Alfa Romeo tesztpilótájaként tevékenykedő Robert Kubica is. Lewis Hamilton és a Mercedes éveken át tartó dominanciája van mögöttünk, és szerintem ha az idény elkezdődött volna, most is az Ezüstnyilak győzelmeiről beszélgetnénk. Senkinek nem lesz könnyű az újrakezdés, de a Mercedes-Hamilton páros legyőzése sem" – jósolt a lengyel pilóta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK