Leclerc: A Ferrarinál megtanultam türelmesnek lenni

Forma-1, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, Barcelona teszt
BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 20: Charles Leclerc of Monaco and Ferrari prepares to drive in the garage during day two of F1 Winter Testing at Circuit de Barcelona-Catalunya on February 20, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Charles Leclerc kijelentette, a legfontosabb, amit az első Ferrarinál töltött szezonjában elsajátított, az a türelem. A monacói pilóta elmondta, a múltból még az általa elkövetett hibákat sem törölné ki, mert azok is hozzásegítették, hogy ülést kapjon a maranellói istállónál.

Az utóbbi napokban Charles Leclerc többször is örömet szerzett a szurkolóinak: pár nappal ezelőtt bejelentette, hogy elindul az F1 ma esti hivatalos esportversenyén, szombaton pedig egy, a Ferrari különböző platformjain látható videóban megválaszolt néhány rajongói kérdést.

Versenyzőként Leclerc tavaly öltötte magára a tűzpiros overált, a szurkolók közül pedig többen is érdeklődtek az elmúlt évben szerzett tapasztalatairól. Az egyik kérdés arra vonatkozott, hogy mi volt az, amit a Ferrarinál el kellett sajátítania. A 22 éves versenyző válaszában kifejtette, sokáig mindent azonnal akart, de az utóbbi időszakban rájött, ez sokszor nem így működik.

A Ferrarinál Leclerc-nek türelmesebbnek kellett lennie, mint pályafutása korábbi állomáshelyein Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Charles Coates

„A türelem nagyon fontos dolog, de korábban nem volt meg bennem – árulta el. – A Ferrarinál azonban megtanultam, hogy nem kaphatok meg mindent rögtön. Az embernek néha türelmesnek kell lennie, és érdemes tanulnia a legjobbaktól, mint például Seb [Vettel], vagy vagy a csapat többi tagjától.

Leclerc nem részletezte, hogy mikor és hol kellett türelmesnek lennie, de ha visszatekintünk a 2019-es szezonra, feltételezhetjük, több alkalommal is szükség volt ezen tulajdonságára. Egyrészt az év első felében az autó messze volt a Mercedestől, de néha még a Red Bulltól is, ami vélhetően a monacói versenyzőt sem tette boldoggá.

Ráadásul, az első futamokon többször is arra utasították, hogy engedje Vettelt, vagy éppen ne előzze meg a négyszeres világbajnokot.

Az idény második felére, ha nem is megfordult, de kiegyenlítődött a helyzet, és az Orosz Nagydíjon már a német versenyzőt kérték meg, hogy engedje vissza csapattársát az élre – az már más lapra tartozik, hogy ennek nem tett eleget.

A tavalyi szezon elején a Ferrari többször is Vettelt favorizálta, később azonban kiegyenlítettebbé vált a helyzet Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Egy másik kérdésre Leclerc elmondta, remekül érzi magát a Ferrarinál, és még mindig különleges élmény számára, amikor magára ölti a versenyzői overált. Éppen ezért semmit nem változtatna meg a múltból, mert minden, amit tett, hozzájárult ahhoz, hogy gyerekkori álma megvalósuljon. „Biztosan követtem el hibákat pályafutásom során, viszont tanultam belőlük – magyarázta. – Ezek is segítettek azzá a pilótává válni, aki most vagyok, szóval semmit nem változtatnék.”