Leclerc is elindul az F1 hivatalos esportversenyén

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari
10/03/2020 - Charles Leclerc of the Ferrari team doing track recognition before the opening of the Formula One 2020 season in Melbourne, Australia, at the Albert Park Circuit. Photo: Duda Bairros / AGIF
Vágólapra másolva!
Öt jelenlegi F1-es pilóta is részt vesz a Forma-1 vasárnapi hivatalos esportversenyén. Az egyikük Charles Leclerc lesz, aki a jelek szerint öccsével, Arthurral indul egy csapatban.

Miután a koronavírus-járvány miatt legkorábban június közepén láthatunk F1-es autót pályára gurulni, több szervezet is úgy döntött, hogy virtuális futamokkal igyekszik szórakoztatni a rajongókat. A Forma-1 vezetése, bár nem azonnal, de beállt a sorba, és az elmaradt versenyek napján virtuálisan rendezik meg az adott futamot.

Az első alkalommal csupán Lando Norris és Nicholas Latifi képviselték a jelenlegi mezőnyt, rajtuk kívül Nico Hülkenberg, Stoffel Vandoorne, Esteban Gutiérrez, Anthony Davidson, valamint Johnny Herbert indult egykori F1-es pilótaként. A brit és kanadai versenyzőn kívül ezúttal további három pilóta fogja képviselni a mostani rajtrácsot.

Leclerc is indul az F1 virtuális versenyén Forrás: AGIF/Duda Bairros/AGIF/Duda Bairros

Közülük az egyik Charles Leclerc, a Ferrari kétszeres futamgyőztes pilótája lesz. A monacói versenyző a vele szinte egyidős Max Verstappennel ellentétben nem szokott részt venni virtuális futamokon, idáig egyik szervezet esportversenyén sem indult. Az első pole pozíciójának egyéves évfordulóját hétfőn ünneplő versenyző természetesen itt is Ferrarit fog vezetni, a Twitter-oldalán közzétett bejegyzésből pedig arra lehet következtetni, hogy csapattársa öccse, Arthur lesz. A 19 éves pilóta nemrég csatlakozott a maranellóiak akadémiájához.

Leclercen kívül Alexander Albon és George Russell is ott lesz a mezőnyben, mindketten saját istállójuk színeiben állnak rajthoz.

Davidson és Herbert ezúttal is elindulnak, más egykori F1-es versenyző részvételét azonban egyelőre nem erősítették meg. Az esemény autósporton kívüli sztárvendége Ben Stokes, az angol krikettválogatott játékosa lesz.

Norrisszal garantált a jó hangulat, amit Albon és Russell érkezése csak fokozhat Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A futamokat mindig azon a helyszínen rendezik, ahol a pilóták a valóságban versenyeznének. Az egyik kivétel pont a mostani hétvége lesz, mivel a vietnámi pálya még nincs benne a 2019-es játékban. Helyette a melbourne-i Albert Parkot fogják használni, mivel az F1 az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén még nem rendezett virtuális futamot. A magyar idő szerint vasárnap este 9 órakor kezdődő eseményt nálunk is figyelemmel követheti, valamint az M4 Sport is közvetíti.

Esport mellett igazi F1-es versenyt is láthat

Az F1 hivatalos versenyén kívül más virtuális futamok is lesznek a hétvégén. Ami biztos, hogy folytatódik a The Race által szervezett All Star esports Battle. Vélhetően Bereznay Dánielnek is szurkolhatunk a Veloce Esports sorozatában, de kérdés, ők mivel helyettesítik a vietnámi pályát.

Az esportversenyeken kívül azonban valódi F1-es futamot is láthatnak, még ha persze nem is élőben.

Az M4 Sport legendás versenyekkel pótolja az elhalasztott hétvégéket. Ennek első felvonásaként vasárnap 14 órától az 1993-as Európa Nagydíjat fogják közvetíteni, mi pedig előtte az előzményeket foglaljuk össze, utána pedig a versennyel kapcsolatos érdekességekről olvashat.