Amikor Räikkönen az anyósülésen nevetett egy hófalnak ütközve

Forma-1, Kimi Räikkönen, Lotus F1 Team, Szingapúri Nagydíj 2013
SINGAPORE - SEPTEMBER 22: Third placed Kimi Raikkonen of Finland and Lotus speaks to the media following the Singapore Formula One Grand Prix at Marina Bay Street Circuit on September 22, 2013 in Singapore, Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Emlékezetes felvételekből válogatott egy otthonülős műsorra valót a Sky Sports F1-es riportere, Natalie Pinkham. Az első felvonás legmókásabb része, amikor Kimi Räikkönennel jégraliztak Oroszországban, több-kevesebb sikerrel.

Kimi Räikkönenről az a hír járja, hogy megközelíthetetlen, és már az is nagy siker a külvilág számára, ha enyhe mosolyt lehet csalni az arcára. Pályafutása kezdete óta számos alkalommal mutatta magát flegmának, nemtörődömnek, akiről leperegnek az érzelmek, és messze földön híres arról, hogy utálja a szponzori rendezvényeket.

Kivételek azonban akadnak, főleg akkor, ha egy olyan csapatnál versenyez, ahol kevésbé adnak a formalitásokra (Lotus, 2013-ig), a fő program érdekes a számára (jégralizás Daciával), és akad egy riporter, akivel láthatóan jól kijön. A Sky Sports csapatát erősítő Natalie Pinkham többször meg is nevettette a finn pilótát.

Räikkönen mellett a Sky felvezetőműsorának több emlékezetes pillanata is látható a videóban

Ehhez az kellett, hogy elsőre megmagyarázhatatlan okból Räikkönent rá tudták venni, hogy bemutatóköre után beüljön Pinkham mellé az anyósülésre, de ebben nem volt sok köszönet. Pinkham először kért három tippet Räikkönentől a jégen való vezetésről, de a 2007-es világbajnok csak annyit mondott, „menjél, semmi rosszat nem tudsz tenni”, majd nevetve hozzátette, nem érdekli, milyen sebességfokozatban haladnak.

Noha Räikkönen először azt mondta, unalmas a pálya, mert alig vannak rajta kanyarok, az egyik balosban így is sikerült nekimenni egy hófalnak, mire a finn versenyző hahotázásban tört ki.

„Nem jutottunk messzire – viccelődött. – Gyakran előfordul, ha nők vezetnek. Az első kanyaron majdnem túljutottunk! – élcelődött, de a riporter vette a lapot. – Majd, ha sokszor nekimész a jégfalnak, biztos megtanulod. Próbálj meg arra kormányozni, amerre menni akarsz! Lépj a gázra, akkor megcsúszik és kormányozz! Adj gázt!” – vette magára az instruktor szerepét.

Az RT riporterének már nem jutott a lelkes Räikkönenből, amikor arról kérdezte, mikor lesz újra orosz F1-es pilóta

Miután kiintették őket a pályáról, és kiderült, hogy az autó alaposan összetört, a sajtótájékoztatón Pinkham megkérdezte, mire lenne szüksége, ha jégralizni kezdene, mire Räikkönen rögtön kontrázott is: „Sok új autóra és pótalkatrészre, gondolom!” – mondta, mielőtt a Caterham akkori F1-es pilótájával, a francia Charles Pic-kel is megmérkőzött.

– mondta, mielőtt hozzátette, Moszkva szerinte csak a hőmérsékletek terén hasonlít hazájához, Finnországhoz, de legalább könnyen eljutott oda. Búcsúzásként Pinkham megkérdezte, mit szól a vezetéséhez, mire Räikkönen széles vigyorral csak annyit felelt: „Az első kanyarig rendben volt.”

Pinkham a műsorban felidézte, a Lotus képviselője teljesen kikelt magából, amit a riporter meg is értett, hiszen összetört egy autót, ráadásul egy világbajnok pilóta ült mellette közel a szezon kezdetéhez. „Amikor viszont elmondtam neki, hogy Kimi nevetett, úgy értem, rendesen, szívből jövően, úgy volt vele, hogy ezt látni kell. Több százezren nézték meg a Youtube-on.”