Massa: A Ferrari részéről hiba lenne Hamilton szerződtetése

Forma-1, Orosz Nagydíj, szombat, Charles Leclerc, Lewis Hamilton, Ferrari, Mercedes
SOCHI, RUSSIA - SEPTEMBER 28: Pole position qualifier Charles Leclerc of Monaco and Ferrari and second place qualifier Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP talk in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on September 28, 2019 in Sochi, Russia. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Ferrarinál nyolc éven át versenyző Felipe Massa szerint hiba lenne egykori munkaadójától, ha szerződtetné Lewis Hamiltont. A brazil pilótának arra is van javaslata, hogy kire cserélhetnék le inkább Sebastian Vettelt.

Előbb-utóbb minden valamire való Forma-1-es pilótának a karrierjében eljön a pillanat, hogy lehetősége adódik a Ferrarinál versenyezni. Sokan emiatt úgy gondolják, hogy a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton sem fog úgy visszavonulni, hogy ne próbált volna meg a maranellóiakkal is felérni a csúcsra.

Kérdés, hogy még ha ő szeretne is a Scuderiához szerződni akár már jövőre – miután az idei szezon végén lejár a szerződése a Mercedesszel – a vörösök akarják-e a soraikban tudni. A csapatnál 2006 és 2013 között versenyző, 2008-ban a világbajnoki címet kis híján Hamilton elől elhappoló Felipe Massa szerint egykori munkaadója jobban járna, ha nem igazolná le a britet.

Leclerc megsínylené, ha Hamilton lenne a csapattársa? Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Legutóbb az 1995-ös szezonban fordult elő olyan, hogy a Ferrarinál nem versenyzett legalább egy világbajnok. Amennyiben Sebastian Vettel nem marad jövőre, könnyen előfordulhat, hogy a maranellóiak megpróbálnak lecsapni Hamiltonra.

Massa azonban óva inti egykori csapatát attól, hogy összeeressze Hamiltont és Leclerc-t.

„Binotto helyében nem változtatnék. Remek az egyensúly a jelenlegi párosban Charles tehetsége és Sebastian Vettel négy világbajnoki címe között – nyilatkozta a brazil a Corriere dello Sportnak. – Azonban ha változtatnom kellene, akkor Ricciardót választanám. Nagyon erős, és mindig izgalmas nézni, ahogy versenyez. Véleményem szerint Hamiltont hiba lenne szerződtetni, mentálisan megsemmisítheti Leclerc-t és lelassíthatja a fejlődését."

Továbbra is lehet csapatutasítás

Vettel és Leclerc alapvetően jól kijönnek egymással, a tavalyi szezon azonban így is eredményezett némi súrlódást a csapatban, különösen az Orosz Nagydíjon és a Brazíliában történtek. Mattia Binotto csapatfőnök azonban a továbbiaban is kitart amellett, hogy nincs első és második számú pilóta, két versenyzője megküzdhet egymással, noha adott esetben ezután is korlátozhatják őket.

A Ferrari továbbra sem riad meg a csapatutasítástól Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

„Ami tavaly történt, mindkettejüknek fontos volt. Megbeszéltük és tisztáztuk, hogy mire számítok. A csapat érdeke a legfontosabb, a konstruktőri bajnokság kulcskérdés.

– nyilatkozta a svájci csapatfőnök a Forma-1 hivatalos honlapjának. – Azonban ha a csapat jól teljesít, a pilóták profitálni fognak belőle. Két okos srácról beszélünk, már jobban ismerik egymást. A tavaly történtek után lehetőségünk volt átlátható módon megbeszélni mindent, ilyenkor pedig az ember jobban megismeri a másikat. Növelnünk kell a bizalmat és a magabiztosságot a csapatban és a versenyzők között is, ez segíteni fog."