Az F1 elnöke ígéri, nyártól elindul a világbajnokság

Forma-1, Chase Carey, Liberty Media, Ausztrál Nagydíj
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 13: Chase Carey, CEO and Executive Chairman of the Formula One Group, looks on as a press conference is held outside the paddock after for the F1 Grand Prix of Australia was cancelled at Melbourne Grand Prix Circuit on March 13, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nyílt levélben biztatta a Forma-1 rajongóit a sportág kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media elnök-vezérigazgatója, Chase Carey. Az amerikai üzletember nyári rajtot, jelentősen átalakított menetrendet, kiterjesztett szezont és 15-18 versenyt ígért.

A koronavírus világszintű fenyegetése miatt továbbra is bizonytalanság övezi a Forma-1 idei szezonjának megrendezését, hétfőn hivatalosan elhalasztották a június 7-én esedékes Azeri Nagydíjat, így a versenyzés legkorábban június 14-én, Kanadában rajtolhat. A helyzet viszont folyamatosan változik, erre figyelmeztetett az F1 elnök-vezérigazgatója is.

Chase Carey nyílt levélben szólt a sportág iránt érdeklődőkhöz, nyomatékosította, hogy bár „senki sem tudja, pontosan mikor fog javulni a helyzet, javulni fog, és amikor ez megtörténik, készen fogunk állni arra, hogy ismét versenyezzünk. Mindannyian elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a rajongóink számára megrendezzük a 2020-as világbajnokságot.”

Chase Carey szerint a lehető leghamarabb lesz Forma-1 Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Charles Coates

Az amerikai üzletember szerint nagyon valószínű, hogy további versenyeket is el kell halasztani, de „mi és a partnereink is teljesen arra számítunk, hogy a szezon valamikor a nyár folyamán el tud kezdődni, átalakított versenynaptárral, 15-18 futammal.” Carey kitért arra is, hogy a nyári leállást előrehozták márciusra és áprilisra, kitolják az eredetileg november végén záruló szezont, és

A cégvezető elismerte, jelenleg nem lehet meghatározni ennél pontosabb menetrendet, de a következő hónap során arra számít, hogy tisztul a kép a rendező országok helyzetével, valamint az utazási lehetőségekkel kapcsolatban. Addig is új kezdeményezésekkel kísérleteznek, például az esport-versenyekkel, valamint „egyéb kreatív megoldásokkal.”

„Továbbra is fogadjuk az egészségügyi hatóságok és szakértők javaslatait, mivel a legfőbb prioritás a biztonság és az egészség a rajongóink, az általunk meglátogatott közösségek, és a Forma-1 családtagjai számára. Meggyőződésünk, hogy átvészeljük ezt az időszakot, lesznek szebb napjaink, és biztosítjuk, hogy mindenki, aki bármilyen szinten kitart a sportág mellett, honorálva érzi majd magát.”