Vágólapra másolva!
Mick Schumacher kijelentette, nem hagyatkozhat csupán a vezetéknevére, hanem neki kell kiharcolnia az F1-be kerülést. Éppen ezért a tavaly gyűjtött tapasztalatait felhasználva idén szeretné felvenni a versenyt a Forma-2 élmezőnyével.

Mick Schumacher nem szerepelt kimagaslóan a tavalyi Forma-2-es bajnokságban, a német pilóta ugyanis csupán a 12. helyen fejezte be a szezont, és mindössze egy futamgyőzelmet aratott. A nem túl erős teljesítmény láttán sokan úgy vélik, hogy a hétszeres világbajnok fia nem elég gyors az F1-hez.

A tendencia azonban azt mutatja, hogy a 21. születésnapját éppen ma ünneplő versenyző idén sokkal jobb eredményeket fog elérni, hiszen korábban többször is előfordult, hogy egy adott sorozatban óriásit lépett előre a második idényében. Többek között ez is szerepet játszhat abban, hogy a 2019-es évét sem látta annyira negatívan.

Tavaly Mick Schumacher csupán egyszer, a Hungaroringen tudott futamot nyerni Forrás: Sam Bloxham / LAT Images / FIA F2 Championship/Motorsport Images/Sam Bloxham

„Összességében elégedett vagyok azzal, ahogyan a szezon alakult – idézte az argentin Infobae. Az adatok alapján csak három versenyen fordult elő, hogy nem volt meg a kellő tempó. A legfontosabb azonban az, hogy rengeteget tanultam a 2019-es szezonból, főleg gumikezelés terén, ami talán a legkritikusabb terület az F2-ben.”

Schumacher hozzátette, biztos benne, hogy a tavaly gyűjtött tapasztalatok révén jobb pilótává vált. Mindezt idén igyekszik is bizonyítani, hiszen nem csupán még tovább szeretne fejlődni, hanem ezúttal már az élmezőnyben akar csatázni.

Sokan úgy vélik, hogy a Schumacher név automatikusan Forma-1-es ülést jelent, vagy legalábbis jelentősen megkönnyíti a versenyző helyzetét, ugyanakkor a rendszeres összehasonlítgatás óriási nyomást is jelent a pilóta számára. Schumacher viszont egyik kijelentéssel sem ért egyet.

Ugyan még nem az F1-ben, de tavaly már ünnepelhetett a Magyar Nagydíj hétvégéjén Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

„Tisztában vagyok azzal, hogy ha be szeretnék kerülni a Forma-1-be, akkor jól kell teljesítenem az olyan alsóbb kategóriákban, például az F2-ben.

– jelentette ki, majd azt is elmondta, édesapja sikerei számára egyáltalán nem jelentenek terhet. – A szememben az apám minden idők legjobb versenyzője, ezért rendkívül büszkévé tesz, ha az emberek hozzá hasonlítanak.”

Mick Schumacher tisztában van vele, hogy nem édesapja sikerei fogják az F1-be juttatni Forrás: Rémi Dargegen © 2019 Courtesy of RM Sotheby’s

Schumacher leszögezte, egyelőre nem tekint ennyire előre, jelenleg kizárólag a Forma-2-es idényre koncentrál, és ott akar jól teljesíteni. Azonban az F1 mezőnyéhez hasonlóan neki is várnia kell a szezonrajtra, hiszen a koronavírus-járvány miatt elhalasztották a bahreini, a zandvoorti és a barcelonai versenyt Monacót pedig teljesen törölték a naptárból.