Vágólapra másolva!
Jelentős anyagi és tárgyi támogatást nyújt a Ferrari, a Juventus FC, valamint a FIAT-Chrysler tulajdonosi körében is érdekelt Agnelli-család a koronavírus elleni védekezésre Olaszországban.

Komoly erőket mozgósít az olasz Agnelli-család a koronavírus elleni védekezésre Olaszországban. A dinasztia elsősorban arról ismert, hogy Giovanni Agnelli 1899-ben megalapította a FIAT-ot, majd unokája, Gianni irányítása alatt a vállalat több lépésben 90 százalékos részesedést szerzett a Ferrariban, a vállalat elnöke napjainkban is a család sarja, John Elkann.

Az Agnelli-család manapság a FIAT jogutódjában, az FCA-ban, a Ferrariban, a Juventus FC-ben, az EXOR nevű iparvállalatban, valamint további cégekben érdekelt befektetőként, így komoly gazdasági erőforrások mozgósítására képes. Kedden este a Ferrari honlapján kiadott közleményben bejelentették, hogy 10 millió eurós adománnyal segítik a koronavírus elleni védekezést.

A Ferrari és partnerei is segítenek a védekezésben Forrás: DPPI/Florent Gooden

Az adomány mellett az EXOR és leányvállalatai, az FCA, a Ferrari és a CNH Industrial a cégcsoporton kívüli partnereivel, köztük az Ermenegildo Zegna és a Pesenti Group közreműködésével 150 lélegeztetőgépet és további orvosi eszközöket szerzett be különböző tengerentúli szállítóktól és légi úton azonnal Olaszországba szállítják ezeket, valamint a továbbiak során

folytatják az eszközök keresését és az olaszországi import megkönnyítését.

Az FCA hosszútávú bérbeadással foglalkozó vállalata, a Leasys autóflottát bocsátott az olasz Vöröskereszt és az ANPAS nevű szervezet rendelkezésére, hogy megkönnyítsék az élelmiszerek és gyógyszerek szállítását a betegek, idősek és a rászorulók megsegítésére. Emellett továbbra is szerveznek gyűjtéseket az Agnelli Alapítvány és a Juventus részvételével, különösen a hátrányos helyzetűek távoktatása terén.

A Ferrari tagjainak is segítenek

Hétfőtől a Ferrari gyárai bezártak, a sportrészleg is leállt, az F1-es csapat Ausztráliából hazatérő tagjai pedig önkéntes karanténba vonultak. Akadnak köztük, akik szállodákban laknak, ezt a vállalat fedezi a számukra. Ez egyelőre csupán elővigyázatosság, a Ferrari közlése szerint egyelőre senkinél sem tapasztaltak koronavírusra utaló tüneteket.

A vállalat azt is felajánlotta, hogy szállodában elszállásolják azokat a dolgozóikat, akik a családi helyzetükből adódóan nem tudnak hazatérni, beleértve azokat is, akiknek idősebb családtagjai, gyermekei vagy várandós feleségük van.