Szünetel a jegyértékesítés a bahreini F1-es futamra

Forma-1, Bahreini Nagydí, lelátó
MANAMA, BAHRAIN - FEBRUARY 20: A worker cleans the grandstand seats at the Formula One race track at Bahrain International Circuit on February 20, 2011 in Manama, Bahrain. The season-opening race is in doubt due to the continued unrest in the country. Formula One boss Bernie Ecclestone has said he will leave the decision on whether to hold the Bahrain Grand Prix to the country's Crown Prince Salman ibn Hamad ibn Isa Al Khalifa. The final decision is expected by February 22. (Photo by John Moore/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A koronavírus terjedése miatt úgy döntöttek a március 22-én esedékes Forma-1-es Bahreini Nagydíj szervezői, hogy határozatlan időre leállítják a jegyértékesítést a futamra.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat a jelek szerint meg fogják tudni rendezni, az ausztrál kormány bejelentette, hogy szigorú óvintézkedések mellett beengedi az országba az olasz állampolgárokat, így a Ferrarinak, az Alpha Taurinak, a Haasnak és az Alfa Romeónak sem kell aggódnia, hogy személyzete nem fog eljutni Melbourne-be. A szezon második és harmadik futamának, a bahreini, illetve a vietnami versenynek a sorsa azonban továbbra is kérdéses. Az F1 úgy készül, hogy mindkét országban lesz futam, habár Bahreinben most további szigorítások történtek, a rendező szünetelteti a jegyeladásokat a versenyre.

Üresek lesznek a lelátók Bahreinben? Forrás: Getty Images/Los Angeles Times/John Moore

Világszerte egyre több sporteseményt törölnek vagy halasztanak el a koronavírus miatt, azokat, amelyek nem jutottak erre a sorsa, pedig sok helyen zárt kapuk mögött rendezik. A motorsportban eddig csak egyetlen eseményt, a német túraautó-bajnokság (DTM) hockenheimi tesztjét nyilvánították zárt kapussá, most azonban a bahreini F1-es futammal kapcsolatban is hoztak egy ennél egyelőre enyhébb, ám kétségtelenül ennek a lehetőségét is felvető intézkedést: szüneteltetik a jegyértékesítést.

– olvasható a pálya közleményében. – A további tényekig a BIC szoros kapcsolatban áll a Formula One Managementtel és a bahreini királyság egészségügyi hatóságaival, hogy értékelje a folyamatosan változó helyzetet és a körülmények, valamint a további orvosi javaslatok függvényében további jegyeket adjon el, vagy megtérítse az eddig eladott jegyek árát."

Az Autosport kérdésére a pálya szóvivője nem kommentálta, hogy eddig hány jegyet adtak el a március 22-i versenyre,

viszont az esemény biztonsága érdekében egyéb intézkedések bevezetéséről is tájékoztatást adtak. „Ezt az elővigyázatossági lépést számos egyéb közegészségügyi intézkedéssel együtt vezetjük be, hogy így biztosítsuk a nézők, csapatok és a pályán szolgálatot teljesítő személyzet biztonságát. Ezek magában foglalják az átvizsgálást a pályára történő belépéskor, speciális orvosi létesítmények építését, fokozott mértékű fertőtlenítést, kézmosóállomásokat, információs pontokat, valamint orvosi protokoll felállítását bármilyen fertőzésgyanús eset kezelésére."

Jelen állás szerint lesz futam Bahreinben Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

A futam megrendezését továbbra is kérdések övezi, Bahrain korlátozásokat vezetett be a koronavírus-fertőzésben leginkább érintett országok, köztük Japán és Olaszország olyan állampolgáraival szemben, akik a Bahreinbe lépést megelőző 14 napban valamelyik fertőzött országban tartózkodtak. A szervezők jelenleg is azon dolgoznak a kormánnyal és az F1 jogtulajdonosával, hogy minden akadályt elhárítsanak a Forma-1-es versenyre érkezők országba lépése elől.