Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke nem számít nagy átrendeződésre az élmezőnyben, a teszteken maradandót nem alkotó Ferrarit is a potenciális ellenfelek közé sorolja az Ausztrál Nagydíj előtt.

Amennyiben a koronavírus nem írja át még jobban a terveket, a jövő héten végre véget ér a találgatás és az Ausztrál Nagydíjjal megkezdődik az idei F1-es szezon, amelynek nagy kérdése, hogy kitalál-e valamit a Red Bull és a Ferrari, és véget vetnek-e a Mercedes hatéve tartó, töretlen sikerszériájának.

A maranellói istálló a teszteken nem mutatott ígéretes eredményeket, ráadásul botrányba is keveredett, miután kiderült, hogy a motorokkal kapcsolatos technikai ellenőrzést végül egy titkos különmegállapodással zárta le az FIA-val, amiből arra lehet következtetni, hogy a szövetség szabálytalanságot talált, így a Ferrari új, a korábbinál állítólag gyengébb motort kényszerült építeni.

A Red Bullnál számítanak a Ferrari fenyegetésére Forrás: NurPhoto via Getty Images/Joan Valls/NurPhoto/Joan Valls

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban nem építene az eddig látott összképre: „Mindig veszélyes, ha az előszezoni tesztelés alapján túl sok következtetést próbálunk levonni – mondta. – A Ferrari az utolsó teszten úgy tűnt, alulteljesített, de kezdtek felzárkózni és szerintem bolondok lennénk lebecsülni őket Melbourne előtt” – szögezte le.

„A Mercedes a címvédő, zsinórban hatszoros világbajnok, ők a favoritok. Mindig úgy tűnt, hogy jó formában vannak, és az ember azt kívánja, hogy a gondok a teszten jöjjenek ki, ne a versenyeken. A téli tesztek olykor félrevezetők lehetnek, de úgy gondolom, a mezőny élén ismét ugyanazok a csapatok küzdenek majd” – utalt a Mercedesre, a Ferrarira és a Red Bullra.

Horner és Helmut Marko a tesztelésen Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Horner kiemelte, hogy erős csapatot állítottak össze 2020-ra mérnöki fonton, a pilótapáros terén is méltatta a Hondát is, amivel jó munkakapcsolat alakult ki, ennek köszönhetően még hatékonyabban sikerült integrálni az erőforrást az autóba.

„Az elvárásaink egyre nagyobbak, az idei céljaink terén is igen magasra tettük a mércét, ez kihívást jelent – ismerte el. – Tisztában vagyunk azzal, hogy kemény ellenfeleink és nagyszerű versenytársaink vannak, de a csapatunk remélhetőleg igazi kihívóvá tud válni az idei év során.”