Társoldalunk:

A Red Bulltól is érkeznek szakemberek az átalakuló Aston Martinhoz

2020.02.25. 18:25

Lelkesen készül a Racing Point csapatfőnöke arra, hogy a silverstone-i istálló jövőre felvegye az Aston Martin színeit és ezzel együtt igazi gyári alakulattá váljon.

Gyári csapatként tér vissza a Forma-1-be az Aston Martin, miután a Racing Point tulajdonosi konzorciumát vezető Lawrence Stroll és üzlettársai részesedést vásároltak a brit sportkocsikat gyártó vállalatban. Sokan kétkedve fogadták a bejelentést és úgy kezelték, hogy csak átcímkézik a feledhető márkanévvel rendelkező csapatot, de Otmar Szafnauer szerint nem ez a helyzet.

„Ezzel mindenki nyerni fog, mindkét fél számára előnyösnek kellene lennie. Gyári csapattá válunk egy híres névvel és az Aston Martin hozzájut némi F1-es technológiához – mondta Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke az Autosportnak. – Először is van egy szép szélcsatornánk Brackley-ben, amit használhatnak” – utalt a Mercedestől bérelt létesítményre.

Az Aston Martin az idén még a Red Bullt szponzorálja, 2021-től saját néven indul az F1-benForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

„Vannak aerodinamikai szakértőink, akikre szintén számíthatnak. Biztos vagyok abban, hogy más technológiák is átszivárognak majd az utcai autókba. Mi mindent nagyon merevre csinálunk, ez segít a versenyautóknak és a nagyteljesítményű utcai autóknak is, úgyhogy akadnak területek, amelyek hasznosak lesznek a sportautóiknak. Én már nagyon várom” – utalt az együttműködésre.

Az Aston Martin a Red Bullt bízta meg, hogy építsen limitált példányszámú szupersportautót, a Valkyrie első példányai már elkészültek,  

de projekt viszont nem megy tovább és lefújták a Valkyrie-re alapozott Le Mans-i programot is, bár a hivatalos álláspont szerint az F1-es projektnek ehhez nincs köze. A Red Bullnál külön munkacsoport alakult arra, hogy az Aston Martinnak dolgozzanak, ezek a mérnökök hamarosan átköltöznek a Racing Point új gyárába.

A Racing Point idei autója feltűnően hasonlít a MercedesreForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

„Úgy tűnik, az új létesítményünkben nagyjából 100 tervezőmérnök is ül majd velünk, úgyhogy valódi integráció valósul meg. Azok az emberek, akik most a Red Bullnál vannak, átjönnek hozzánk, egy fedél alatt dolgozunk majd” – magyarázta az amerikai szakember, aki hangsúlyozta, fel kell nőniük az Aston Martin márkanévhez.

Azon dolgozunk, hogy növekedjünk. Már majdnem 500 [munkatársunk] van, és nem fogunk leállni  

– ígérte. – Az én filozófiám viszont mindig is az volt, hogy a megfelelő embereket kell leszerződtetni, mert ez csapatjáték. Meg kell szereznünk a lehető legjobbakat, de nem csak azért kell toboroznunk, hogy többen legyünk. A megfelelő emberekre van szükségünk, de szerintem az Aston is segíteni fog, hogy a csapat egyre nagyobb lehessen.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK