Társoldalunk:

A Ferrari máris hosszabbítana Vettellel?

2020.02.19. 13:27

Olasz sajtóértesülés szerint a Ferrari közölte Sebastian Vettellel, hogy készen állnak tárgyalni az idei év végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról. A maranellóiak vezetése állítólag egyik lehetséges utód iránt sem lelkesedik.

Leo Turrini olasz szakíró úgy értesült, hogy a Ferrari megtette az első konkrét lépést afelé, hogy meghosszabbítsa Sebastian Vettel 2020 végén lejáró szerződését. Turrini a blogján úgy fogalmaz, hogy az olasz istállónál közölték a német pilótával, készek tárgyalásokat folytatni a részletekről.

A négyszeres világbajnoknak az elmúlt két szezonban jelentősen visszaesett a formája, emiatt többen is felvetették, hogy a Ferrarinak le kellene váltania őt. A csapat azonban mindvégig kiállt mellette, az utóbbi időben Mattia Binotto csapatfőnök többször is hangsúlyozta, az a céljuk, hogy a következő idényre mindkét pilótájukat megtartsák.

Binotto már korábban is hangsúlyozta, hogy elsősorban Vettellel számolnakForrás: NurPhoto/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Charles Leclerc helye már biztossá vált, hiszen a monacói pilóta 2024-ig hosszabbított szerződést az istállóval. Amennyiben igazak Turrini értesülései, úgy egyre valószínűbb, hogy csapattársa is kap még legalább egy lehetőséget a bizonyításra.

Ugyanakkor a folyamat még hosszú ideig elhúzódhat, hiszen a két félnek meg kell egyeznie a részletekben.

Turrini arról nem számol be, hogy a Ferrari milyen feltételeket szabna, de azt megemlíti, hogy a négyszeres világbajnok esetében sok múlhat az idei autó teljesítményén, valamint a Leclerc-rel ápolt viszonyán.

Utóbbiról rendszeresen azt kommunikálják, hogy remek kapcsolatban állnak, ugyanakkor az előző szezonban többször is előfordult, hogy kisebb-nagyobb konfliktus alakult ki kettőjük között.

Azon is sok múlhat, hogy miképpen alakul Vettel és Leclerc viszonyaForrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Könnyen lehet, hogy a Ferrari azért akar ennyire sietni a hosszabbítással, mert nem látnak olyan pilótát, akire Vettelt szívesen lecserélnék. Decemberben ugyan felmerült a pletyka, hogy 2021-ben Lewis Hamilton érkezne a német versenyző helyére,

de egyrészt nem lehet tudni, hogy ennek bármikor is volt-e valódi alapja, másrészt az is kérdéses, hogy a Ferrari összeeresztené-e a hatszoros világbajnokot Leclerc-rel.

Turrini szerint Hamilton eldöntötte, hogy marad a Mercedesnél, a további jelöltek pedig nem elégítik ki a Ferrari vezetésének igényeit. Antonio Giovinazzi mellett elméletileg Daniel Ricciardo és Carlos Sainz is érkezhetne Vettel helyére, de a hírek szerint Louis Camilleri ügyvezető, valamint John Elkann elnök sem lelkesedik egyikük iránt sem.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK