Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton és csapattársa, Valtteri Bottas is munkába állt a Mercedesnél a héten, mielőtt pénteken mindketten kipróbálják az istálló új autóját, a W11-est.

Értekezletekkel és fotózásokkal kezdődött meg a gyárban zajló munka a Mercedes két pilótája, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas számára. A hét elején Toto Wolff csapatfőnök ugyan már leleplezte a 2020-as autó színösszeállítását, a pilótákra pénteken vár az első éles bevetés az új W11-es bejáratása alkalmából.

Erre azonban már napokkal ezelőtt elkezdtek készülni, ennek köszönhetően Hamilton is „visszatért” a Mercedes kötelékébe, miután a telet az Egyesült Államokban, a csapattól és Wolfftól is távol töltötte, elsősorban családi körben. A brit pilóta korábban már utalt arra, hogy remek formában van, és ezt újfent megerősítette.

Hamilton az idén lila sisakban versenyez, az oldalán már hat csillag látható Forrás: Mercedes-AMG F1 Twitter

„Hihetetlen volt a tél – mondta Hamilton egy videóban, amit a Mercedes Twitter-csatornájára töltöttek fel. – Sok időt tölthettem a családommal és a barátaimmal, az egyik legjobb időszak az édesapámmal közös volt. Másrészt, az idén másként edzettem, fizikailag és mentálisan is egy másik szintre léptem tavalyhoz képest. Ez igazi pozitívum.”

Hamilton az idei szezon során a futamgyőzelmek és a világbajnoki címek terén is beérheti a csúcstartó Michael Schumachert, ő azonban már előre próbálta hűteni a kedélyeket.

„Tudom, hogy mindannyian felpörögtetek a 7-es szám miatt, de szerintem egyszerre csak egy lépést kell tenni – mondta a csapat követőinek. – Fogalmunk sincs, hol állunk a többiekhez képest, ezért hatékonynak kell lennünk a tesztprogramunk során, különösen azért, mert kevesebb időnk van. Még mindig sok feladat vár ránk” – összegzett.

Wolff és Sir Jim Ratcliffe már bemutatta a Mercedes 2020-as festését, de még a tavalyi autón

Egy fotózás szünetében Bottas is elmondta, hogy a hét eleje zajló megbeszélések a W11-es kapcsán „még izgatottabbá” tették őt a pénteki bejáratás előtt, addig viszont még promóciós anyagokat kell készíteniük a csapat és a partnerek számára.

„Pénteken végre vezethetjük az autót a bejáratáson. Lewis és én is kipróbálom majd, elég menő lesz, mert ez mindig izgalmas napnak ígérkezik. – mondta a finn pilóta. – Várom már a jövő hetet, hogy kezdődjön az igazi tesztelés, megtegyük az első kilométereket és kiismerjük a W11 viselkedését.