A Ferrari csak Leclerc-rel számol a 2021-es gumik első tesztelésén

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Leclerc, Ferrari
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 01: Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Scuderia Ferrari SF90 on track during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 01, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint a Ferrari úgy döntött, hogy kizárólag Charles Leclerc teszteli februárban a 2021-es szezonra készülő abroncsokat. Csapattársával ellentétben a monacói versenyző hosszútávú szerződéssel rendelkezik.

Február 8-án és 9-én a Ferrari is részt vesz a 2021-re tervezett új Pirelli-gumik tesztelésén. A maranellói csapat a tavalyi konstrukció átalakított változatával, kvázi „öszvér" autóval fog részt venni a Jerezben megrendezett tesztelésen.

A csapat hivatalosan még nem jelentette be a felállást, de az Autosport információi alapján kizárólag Charles Leclerc-t fogják bevetni. Ez azt jelenti, hogy csak a monacói pilóta próbálhatja ki a 2021-re tervezett abroncsokat, Sebastian Vettelnek pedig egyelőre várnia kell.

A Pirelli 2021-es abroncsait február elején fogják először tesztelni Forrás: Joe Portlock / LAT Images

A Ferrari úgy tervezi, hogy az egyik napon az új, 18 colos gumikkal fognak menni, míg a másikon a jelenlegi, 13 colos kereket rakják fel, hogy megfelelően össze lehessen hasonlítani az adatokat. Abban az esetben, ha valamelyik alkalommal az időjárás nem biztosít normál körülményeket, megcserélik a sorrendet.

A Ferrari döntésének értelmében az a versenyző vehet részt a gumitesztek első két napján, akinek már van szerződése 2021-re, hiszen Leclerc 2024-ig hosszabbított az olasz istállóval.

Ez azt sugallja, hogy a maranellóiak hosszú távon vele szeretnének sikereket elérni, Vettellel kevésbé számolnak.

Nem dőlt még el Vettel sorsa

A négyszeres világbajnoknak nem kell aggódnia, hogy nem lesz lehetősége az új abroncsok kipróbálására, hiszen a szezon során összesen 25 gumitesztet fognak tartani. Amiatt már inkább fájhat a feje, hogy 2021-ben hol fog versenyezni, hiszen a Ferrarival kötött kontraktusa az idei év végén lejár.

Leo Turrini, az általában jól értesült szakblogger úgy véli, az elmúlt hetek történései arra engednek következtetni, hogy Lewis Hamilton nemsokára hosszabbít a Mercedesszel. Ez abból a szempontból rossz hír lenne a német pilóta számára, hogy ebben az esetben szinte biztosan nem lenne helye a másik két élcsapatnál.

– nyilatkozta a Pit Talk nevű olasz podcastban.

A Ferrarinál egyedül Leclerc vesz részt az idény első gumitesztjén Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Clive Mason

Turrini szerint ugyanakkor Vettel csak bizonyos feltételek teljesülése esetén folytathatja a Ferrarinál. „Ez akkor valósulhat meg, ha a feleknek sikerül kiegyensúlyozni a kapcsolatukat, ami valljuk be őszintén, 2019-ben nem történt meg túl gyakran.”