Vágólapra másolva!
Miután tavaly ősszel szakított a főszponzorával, most a Rich Energy által inspirált festést is lecseréli a Haas F1-es csapata, és visszatér a korábbi színvilághoz.

A Haas csapatnak korántsem úgy alakult a 2019-es szezonja, mint ahogyan tervezte. Az amerikai istálló nagy várakozással és egy új főszponzorral vágott nek az idénynek, amihez új külső is dukált. A tavalyi festés bemutatóján nagy sikert aratott a 70-es évek arany-fekete Lotusait idéző színvilág, amely szakított a Haas addig használt szürke-fehér-piros színkombinációjával. Most azonban, hogy a sorozatos botrányok után az istálló útjai különváltak a Rich Energytől, az Auto Motor und Sport információi szerint visszatér a régi külső.

A Haas a tavalyi szezon előtt szakított addigi festésével Forrás: AFP/Lluis Gene

Rövidke fennállása legrosszabb idénye után minden szempontból szeretné tiszta lappal kezdeni a 2020-as évet a Haas istálló, amely 2019-et a kilencedik helyen zárta a konstruktőri pontversenyben, azaz csak a szenvedő Williamst tudta megelőzni. A 2018-as ötödik helyezés után aligha számított erre bárki is, pláne a biztató előszezoni teszteket elnézve. Barcelonában már új, arany-fekete festésével körözött a csapat, köszönhetően az istálló főszponzorává váló Rich Energynek.

Az együttműködés végül nem úgy alakult, ahogy remélték, a Rich Energyt előbb beperelte egy kerékpárokat gyártó cég, amiért lenyúlta a logóját, majd jött az ügyvezető Williams Storey körül kirobbant botrány, végül pedig szeptemberben a felek bejelentették, hogy közös megegyezéssel felbontják a szerződésüket. A Haas akkor – bár a főszponzor inspirálta az akkori festést – nem változtatott az autó fényezésén, csak a logókat távolította el.

A 2020-as festés hasonló lehet ahhoz, amit 2018-ban használt a csapat Forrás: DPPI/Florent Gooden

Az Auto Motor und Sport úgy tudja, hogy 2020-ra viszont már nem tartják meg a fekete-arany színeket,

helyette visszatérnek a korábban használt dizájn egy módosított változatához. Az idei versenygép alapja szürke lesz vörös és fekete kiegészítéssel.

Természetesen nemcsak az autók, hanem az egész csapat arculata változik a versenyzők overáljaitól kezdve a csapatruházaton át a motorhome és a garázs színeiig, amiből a csapat már egy kis ízelítőt is adott, amikor videóban mutatta meg, miként matricázták fel a kamionokat az idei szezonra.