Verstappen marad a Red Bullnál, 2023 végéig írt alá

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Abu-dzabi Nagydíj
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 29: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice for the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 29, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Meglepően korán a helyére került az egyik legfontosabb dominó a 2021-es pilótapiacon, miután Max Verstappen szerződést hosszabbított a Red Bull-lal, így jövőre még nem lesz sem a Mercedes, sem a Ferrari versenyzője.

A Red Bull Racing mondhatni mindenfajta előjel nélkül bejelentette, hogy

a 2023-as idény végéig meghosszabbította Max Verstappen idén lejáró szerződését, a holland pilóta így az ideivel együtt akár még négy idényt tölthet el az energiaitalosoknál.

Az istállóhoz a 2016-os szezon közben csatlakozó, rögtön az első versenyét megnyerő pilóta korábban többször utalt rá, hogy az idei év kulcsfontosságú lesz a jövője szempontjából, mindez azonban megdőlt azzal, hogy már a szezonrajt előtt bejelentették: marad a Red Bull-lal.

Verstappent akár még négy évig is a Red Bull színeiben láthatjuk Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Az idei évre úgy tekintettek a szakértők, mint az utóbbi évek legizgalmasabb szezonjára a pilótapiac mozgásait tekintve, hiszen szinte az összes topcsapatnál versenyző pilótának lejár a szerződése 2020 végén. Ez azonban talán mégsem lesz így, elsőként Charles Leclerc-rel hosszabbított a Ferrari, majd most jött Verstappen, úgyhogy már csak Sebastian Vettelnek, Lewis Hamiltonnak, Valtteri Bottasnak és Alex Albonnak nincs kontraktusa jövőre.

A bejelentéssel eldőlt, hogy a korábbi pletykákkal ellentétben Verstappen jövőre szinte biztosan nem lesz a Mercedes versenyzője, noha lehetnek a szerződésében különböző teljesítményzáradékok, ezeket azonban legtöbbször a további évekre vonatkozóan szokták megfogalmazni a felek,

így legfeljebb abban lehet kételkedni, hogy kitölti-e a 2023 végéig szóló időtartamot, ha nem úgy megy majd a csapatnak.

Verstappent a Red Bull juttatta be a Forma-1-be 2015-ben, a holland pilóta nem felejtette el ezt megköszönni, valamint kitért arra is, hogy az első Hondával töltött év hitet adott neki arra, hogy a bikásokkal világbajnok lehet. „Nagyon boldog vagyok, hogy meghosszabbítottam az együttműködést a csapattal. A Red Bull hitt bennem, megadta a lehetőséget, hogy bemutatkozzam a Forma-1-ben, amiért mindig hálás leszek – olvashatók Verstappen szavai a Red Bull közleményében. – Az évek során egyre szorosabbá vált a kapcsolatunk, a mindenki által tanusított szenvedély és a pályán mutatott teljesítmény mellett az is nagyon élvezetes, hogy ilyen nagyszerű emberek csoportjával dolgozhatok együtt.

A Red Bull-lal akarok nyerni, a célunk pedig természetesen az, hogy együtt harcoljunk a világbajnoki címért."

Jövőre még biztosan nem lesz a Mercedes pilótája a holland Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Christian Horner csapatfőnök korábban azt nyilatkozta, nem lepődne meg, ha a pilótapiac körüli nagy felhajtás után végül mindenki maradna a helyén. Egy versenyző, a Red Bull szempontjából a legfontosabb már biztosan marad. „Fantasztikus hír a csapatnak, hogy meghosszabbítottuk a szerződésünket Max-szal a 2023-as szezon végéig.

Max bizonyította, hogy mekkora érték a csapatnak, őszintén hisz az együttműködésben a csapat és a motorszállítónk között, örülönk, hogy hosszabbítottunk vele."

A legnagyobb kérdés a topcsapatok tekintetében tehát az maradt, hogy Sebastian Vettel és Lewis Hamilton mihez kezd az idei év után. Előbbi esetében sokan arra számítanak, hogy az idei lesz az utolsó éve a Ferrarinál, míg Hamiltont már több helyen összeboronálták a maranellóiakkal 2021-re.